Lipsa unei substante chimice, cauza deficitului de atentie

La momentul actual, trei din sapte copii sunt suspectati de ADHD, dintre care majoritatea continua sa prezinte simptome si ca adulti.

Dopamina – o substanta cerebrala vitala care contribuie la concentrarea atentiei – in valori sub-normale poate fi cauza deficitului de atentie (ADHD), potrivit unui studiu realizat recent de cercetatorii americani. Rezultatele constituie prima dovada obiectiva ca valorile scazute de dopamina, in zonele cerebrale responsabile cu motivatia si perceptia recompenselor, sunt direct corelate cu prezenta acestei tulburari.

Studiul a constat in tomografierea creierului a 53 de adulti diagnosticati cu ADHD si a altor 44 de persoane sanatoase, cercetatorii folosind un scanner cu emisie de pozitroni pentru a identifica doi dintre markerii dopaminei. Pe durata scanarii cerebrale fiecarui pacient i-a fost injectat un compus “radiotrasor” care intrand in contact cu receptorii si transportorii de dopamina a inregistrat activitatea substantei vitale.

Potrivit echipei de cercetatori, conduse de Nora Volkow de la Brookhaven Laboratory (New York), rezultatele au demonstrat ca persoanele diagnosticate cu ADHD prezentau, in zonele creierului care sunt esentiale pentru procesarea stimulilor motivationali si recompenselor,

Citeste si:  Cafeaua, stimulent mai puternic pentru barbati
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.