
Includerea in dieta zilnica a unui aminoacid denumit „leucina” poate ajuta la prevenirea conditiilor prediabetice si a sindromului metabolic, conform unui studiu recent. Cercetarea a aratat ca acei cobai care primeau o dieta bogata in grasimi si de doua ori cantitatea de leucina obisnuita prezentau niveluri mai scazute ale glucozei si mai putine grasimi in ficat.
Leucina este un aminoacid care se gaseste in proteine.
Desi animalele care urmau o dieta bogata in grasimi nu au avut o scadere a greutatii corporale, capacitatea naturala a organismului de a metaboliza glucoza s-a imbunatatit semnificativ, dupa administrarea leucinei. In plus, testele de toleranta la glucoza au avut rezultate mai bune, crescand raspunsul la insulina si abilitatea de metabolizare a zaharurilor si grasimilor provenite din alimentatie.
„Am descoperit ca, prin suplimentarea unui singur aminoacid, metabolismul subiectilor s-a schimbat din mai multe puncte de vedere. Aminoacidul are efecte asupra sensibilitatii la insulina, a metabolismului zaharurilor si grasimilor si asupra organismului, in general”, au explicat autorii cercetarii.
Sursa: ANI