fbpx

Kiwi, fructul tuturor anotimpurilor

Please select a featured image for your post

Fruct originar din China, kiwi a ajuns in Europa la sfarsitul secolului al XIX-lea. Cunoscute sub numele de „agrise chinezesti”, fructele kiwi s-au facut cunoscute pe piata din Noua Zeelanda extinzandu-se apoi si in tari precum Italia, Spania, Franta, Brazilia sau chiar Statele Unite ale Americii. Aceste fructe au primit numele de kiwi de la pasarea de origine neo-zeelandeza cu acelasi nume. Acest fruct are coaja subtire, o textura paroasa, fiind de culoare verde inchis spre maroniu si un miez verde, dulce si suculent. Contine si acele seminte negre si mici care pot fi consumate fara nici un fel de problema. Kiwi este fructul cel mai bogat in substante nutritive. Acesta contine o cantitate foarte mare de vitamina C, chiar mai mare decat o portocala, asigurand astfel doza zilnica de vitamina C ale unui adult. Cel care consuma acest fruct trebuie sa stie ca acesta contine si alte componente foarte sanatoase precum calciu, magneziu, cupru, zinc, fibre, potasiu, vitamina E ajungand doar la 45 de calorii.
Citeste si:  Mituri privind curele de slabire (partea a-II-a)
Care sunt beneficiile acestui fruct?
Datorita tuturor componentelor nutritive pe care le contine, acest fruct este recomandat pentru a reduce riscul bolilor de inima, a cancerului, prevenind in acelasi timp cataracta, artrita si ateroscreloza. De asemenea, kiwi are un rol foarte important in prevenirea astmului, afectiunilor respiratorii si alergiilor. Vitaminele continute de kiwi joaca un rol foarte important pentru sanatatea noastra, astfel fibrele sunt importante impotriva diabetului si bolilor de inima, dar si la curatarea colonului de toxine si reducerea colesterolului. Potasiul joaca un rol foarte important in controlarea presiunii sangelui si a activitatii inimii; un kiwi continand mai mult potasiu decat o banana. Cuprul din kiwi este la fel de important pentru organismul nostru intrucat ajuta la intarirea oaselor si dezvoltarea cerebrala. Kiwi se dovedeste a fi si un foarte bun antioxidant, avand un rol de intarire asupra sistemului imunitar.
Citeste si:  Conferinta Nationala de Genetica Medicala, la Sibiu
Cum pastram fructul kiwi? Kiwi trebuie pastrat la temperatura camerei, care trebuie sa fie in jur de 20-25 de grade. Aceasta poate fi pastrat chiar si pe o perioada mai indelungata de timp, daca este tinut la o temperatura de 0 grade. Astfel trebuie adapostit fie in frigider, fie intr-un spatiu rece. Cum ne dam seama de un kiwi bun? Un kiwi bun la gust inseamna in primul rand un fruct copt care la o apasare usoara este moale. Fructele care au suprafata umeda si care sunt prea moi, nu au o aroma prea buna si nici un gust deosebit. Daca sunt prea moi, aceastea risca sa fie vechi si alterate.
Citeste si:  Sunt operatiile estetice necesare pentru sanatate?
Cum consumam fructul kiwi? Kiwi se consuma cel mai bine cand fructul este copt si poate fi taiat in doua. Astfel taiat in jumatate, miezul poate fi mancat direct cu o lingurita. Sau se poate curata de coaja paroasa si taia in felii. Kiwi este fructul nelipsit din salatele de fructe, precum si din compoturi, cocktailuri, siropuri. Acesta poate fi folosit si pentru ornarea diferitelor prajituri, inghetate sau cocktailuri.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.