Karolina Kurkova, menopauza la 24 de ani

Acum in varsta de 27 de ani, supermodelul ceh a povestit cum, in urma cu trei ani, a inceput sa aiba primele simptome de menopauza , din cauza unei dereglari a glandei tiroide. A laut atunci 13 kilograme, grav taxate de lume modei. „Aveam doar 24 de ani cand mi s-a spus ca, din cauza efectelor adverse ale bolii de care sufeream, am intrat in menopauza. Credeam c-o iau razna. Aveam incontinuu atacuri de panica si nu stiam ce mi se intampla, pana atunci fiind o femeie sanatoasa, cu un regim alimentar corect.” Si totusi, a reusit in acelasi an sa ramana insarcinata. Cum se poate explica acest mister?

Citeste si:  MARATONUL AUTISMULUI - Sambata 3 septembrie 2011, Parcul Izvor-Bucuresti

Potrivit diversilor specialisti care au studiat cazul Kurkovei, este posibil ca menopauza precoce suferita de supermodel sa fie doar temporara, ca urmare a unei dereglari serioase a glandei, care duce frecvent la intarzierea sau lipsa totala a ciclului menstrual. De asemenea, tinand cont de regimul strict la care sunt supuse fotomodelele, acestia sunt de parere ca o dieta prea dura rmata de vedeta ar fi putut duce la o menopauza precoce.
In general, exista riscul ca medicii sa fie prea grabiti sau ignoranti ca sa vada ca adevarat cauza a intarzierii ciclului menstrual nu este intrarea prematura in menopauza, ci factori externi.

Citeste si:  Un nou studiu revolutioneaza medicina: Celulele susa embrionare pot repara inima

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.