fbpx

Fitness-ul – un mod de viata

Tot mai mult se vorbeste astazi despre fitness si despre beneficiile pe care le obtin cei care practica acest sport. Fitness-ul a devenit un cuvant la moda. Salile de antrenament abunda de persoane de toate varstele dornice de miscare.
Fitness-ul a aparut in SUA ca urmare a necesitatii foarte mari de miscare, datorita numeroaselor cazuri de obezitate, boli cardio-vasculare, cazuri care umpleau statisticile si ingrozeau specialistii. Fitness-ul inseamna practicarea unor exercitii fizice simple, cu gantere sau la aparate, in mod constant, fara aparitia oboselii. Se adreseaza tuturor, indiferent de varsta, greutate si sex.
Fitness-ul vine in ajutorul acelora care doresc o schimbare in bine, atat a starii de sanatate cat si a structurii corporale; fitness-ul inseamna „stare de bine” a intregului organism.
Daca nu v-am convins pana acum sa mergeti la sala, voi enumera principalele beneficii ale fitness-ului: mentinerea si intarirea sanatatii, obtinerea unei greutati optime, scaderea tesutului adipos, prevenirea unor boli grave, imbunatatirea formelor muschilor, forta, definire. Pentru obtinerea rezultatelor dorite trebuie sa respectam 3 principii de baza ale fitness-ului:

Citeste si:  Stangacii au sanse sa fie sportivi mai buni decat dreptacii

1.ACCESIBILITATEA – Programul de antrenament trebuie alcatuit in functie de particularitatile de varsta, sex, conditie fizica.

2.CONTINUITATEA – Odata inceput, programul de antrenament trebuie respectat cu strictete. Nu este suficient sa ne ducem la sala cand „ne aducem aminte”, fitness-ul trebuie sa devina un mod de viata.

3.INTERDEPENDENTA dintre ANTRENAMENT, ALIMENTATIE si REFACERE- Fara un regim alimentar adecvat nu putem obtine rezultatele dorite, indiferent de cat de mult ne antrenam.

Sper ca v-am trezit interesul pentru miscare si nu uitati: MINTE SANATOASA IN CORP SANATOS! Ne reintalnim in curand cu sfaturi mai concrete asa ca… pregatiti-va tinuta de fitness !

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.