Examinarea gratuita a alunitelor – 25 mai

Please select a featured image for your post

Pe data de 25 mai, 303 medici dermatologi din toata tara, membri ai Societatii Romane de Dermatologie (SRD), vor oferi pacientilor consultatii gratuite. Pacientii vor primi, de asemenea, sfaturi despre cum se pot feri de actiunea nociva a razelor UV cu ajutorul produselor de fotoprotectie. Programarile pentru consulatii se vor face timp de 4 zile, in perioada 10 si 13 mai, intre orele 8.00 – 20.00 la numarul de telefon 0800 811 101, linie telefonica gratuita oferita de Romtelecom. Pacientii vor fi examinati doar cu programare!

Citeste si:  Prima alaptare

„In fiecare an statisticile ne arata un numar crescut de pacienti diagnosticati cu cancer de piele. Obiectivul nostru, prin aceasta campanie, este acela de a trage semnalul de alarma, de a-i determina pe oameni sa mearga sa-si faca un consult periodic la medicul dermatolog. O pot face in orice zi a anului, in clinicile de stat, consultatiile sunt gratuite. De la an la an, numarul medicilor inscrisi este tot mai mare pentru a reusi sa evaluam cat mai multi pacienti”, spune Prof. Dr. Virgil Feier – Presedintele Societatii Romane de Dermatologie.

Citeste si:  5 motive pentru care sa porti centura pentru gravide

In cadrul campaniei de anul trecut au fost consultati gratuit 3.124 de pacienti la nivel national 74 dintre cei examinati au fost diagnosticati cu melanom, iar peste 333 din pacienti au fost diagnosticati cu alta forma de cancer cutanat. Mare parte din leziunile diagnosticate sunt cauzate de expunerea indelungata si neprotejata la soare.

Citeste si:  Doneaza pentru sustinerea centrelor de plasament din Sectorul 4

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.