Epilarea inghinala si metode de a-i diminua durerea

Trebuie sa recunosc, cu mana pe inima, ca n-as renunta la epilarea cu ceara pentru nicio alta modalitate. Sunt constienta de fiecare avantaj si dezavantaj al acestei metode clasice, insa in final, imi da cu plus. Exista, fata de cele care apeleaza la aparat sau la la crema depilatoare, acea saptamana de chin, in special pe timpul verii, cand nu ne putem imbraca cu fusta, pentru ca firul trebuie sa creasca la o dimensiune minima. Exista, fireste, si durerea mai accentuata. Dar nici beneficiile nu sunt de ignorat: pielea fina si ritmul in care se rareste parul, sunt doar doua dintre avantajele de neegalat in cazul metodei de epilat cu ceara.

Citeste si:  Obezitatea ar putea fi ereditara, din cauza unui dezechilibru lipidic

Totusi, atatia ani, am stat pe masa aceea, gandindu-ma cu teama cum se apropie cosmeticiana de zona inghinala. Pana am inventat trucurile mele de pacalit durerea. In primul rand, aveam tendinta de a-mi tine respiratia, ca si cand fasia va fi smulsa mai repede, iar eu voi fi mai nesimtitoare. Gresit. Corect este sa tragem cat mai mult aer si sa expiram usor, exact in timp ce este indepartata ceara. De asemenea, gomajul de dinaintea epilarii a devenit un ritual. Si asta pentru ca, odata cu indepartarea celulelor moarte, firele care cresc sub piele ies la suprafata, iar ceara poate smulge eficient de la prima fasie. Daca totusi, aveti un fir de par mai obraznic, care necesita fasii repetate, atunci puteti opta pentru ceara dura. Daca nu exista la salonul pe care il frecventati, o puteti achizitiona voi si sa rugati cosmeticiana s-o foloseasca in epilarea inghinala .

Citeste si:  Educatia prenatala - esentiala in dezvoltarea armonioasa a fatului

Un alt truc pe care l-am invatat din experienta, este ca programarile nu trebuie facute niciodata cu cateva zile inainte sau dupa menstruatie, si asta pentru ca pielea este mai sensibila, iar durerea mai acuta. O saptamana, minim, trebuie lasata inainte si dupa menstruatie, in fata unei programari.

Uleiurile si masajele cu crema iti vor fi aplicate chiar la salon, dupa epilare. Ceea ce linisteste, de fapt, este un cub de gheata infasurat intr-o batista cu care sa te masezi imediat dupa epilare. Daca tineti cont de aceste cateva reguli simplu de aplicat, atunci durerea va fi consistent diminuata, iar epilatul in zona inghinala nu va mai reprezenta acelasi chin.

Citeste si:  Alimentatia influenteaza inteligenta

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.