Durerea de coloana vertebrala – mijloace noi si eficiente de combatere

Coloana vertebrala reprezinta o parte vitala a organismului, cu rol de sustinere a corpului (permitand toate miscarile posibile) si de adapostire a maduvei spinarii, structura ce transmite impulsuri nervoase si controleaza toate miscarile si senzatiile corpului. Vertebrele care formeaza coloana vertebrala sunt legate intre ele prin discurile intervertebrale cu rol de amortizare.

In general durerea de coloana vertebrala semnifica iritarea unui muschi sau nerv la acest nivel si este modul organismului de a reactiona atunci cand apare o afectare a acestuia. Statisticile arata ca 6 din 10 adulti sufera de o durere de spate mai mult sau mai putin severa de-a lungul unui an si cca 30-35% dintre romani sufera de dureri de coloana vertebrala.

Citeste si:  Afla cum iti poti imbunatati memoria prin metode naturale

Principalii factori declansatori ai durerii de coloana vertebrala sunt:
– Postura incorecta in timpul zilei, la serviciu sau la condus;
– Obezitatea – greutate suplimentara care suprasolicita coloana vertebrala;
– Fumatul scade fluxul de sange la nivelul portiunii inferioare a maduvei spinale favorizand degenerescenta discurilor intervertebrale;
-Sarcina – prin cresterea copilului si schimbarea centrului de greutate

Citeste si:  Ce este dioxina?

Aceasta maladie preocupa din ce in ce mai mult medici si cercetatori ai societatii contemporane care cauta diverse mijloace de combatere: medicamente, proceduri balneo-fizioterapeutice, interventii chirurgicale etc.

Un mijloc nou, natural si eficient de combatere a durerii de coloana vertebrala este dispozitivul medical Kosmodisk Classic, fabricat in Slovenia. El vine in intampinarea asteptarilor fiind un produs spectaculos prin structura, forma si proprietatile sale. Produsul reproduce discurile coloanei vertebrale si odata fixat pe coloana produce un micromasaj, decontractureaza muschii paravertebrali, imbunatateste circulatia locala si alina durerile. Din acest motiv este preferat de pacientii care l-au utilizat, fiind practic si usor de folosit in toate imprejurarile, atat ziua cat si noaptea, in somn, avand un efect deosebit de binefacator. Poate fi folosit atat preventiv cat si curativ. Pentru mai multe informatii vizitati site-ul www.kosmodisk.ro.

Citeste si:  Cum sa incurajezi independenta copilului tau

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.