Disfunctiile erectile afecteaza 1 din 10 barbati

Please select a featured image for your post

Disfunctia erectila consta in imposibilitatea de a obtine sau mentine o erectie suficienta pentru realizarea unui act sexual satisfacator, afectand calitatea vietii barbatului si a cuplului in ansamblu. Conform statisticilor date publicitatii in cadrul conferintei “Saptamana Urologiei Europene”, desfasurata in 14-15 septembrie, la Bucuresti, circa 1 din 10 barbati sufera de disfunctii erectile, la aproximativ 80% dintre acestia boala avand o cauza organica (diabet, hipertensiune arteriala sau boli cardiologice). Pentru 20% dintre cei diagnosticati, cauzele sunt psihologice, fiind atribuite stresului cotidian, anxietatii, problemelor de cuplu etc.
In aproximativ 70% dintre cazuri, informeaza specialistii urologi, boala se manifesta ca urmare a ingustarii arterelor, ceea ce duce la reducerea cantitatii de sange ce patrunde in penis. Instalarea disfunctiei erectile poate fi favorizata de anumiti factori de risc, cum ar fi fumatul, obezitatea, sedentarismul sau consumul excesiv de alcool.
In plus, disfunctiile erectile sunt considerate un semnal de alarma precoce pentru instalarea bolilor de inima. De aceea, prezentarea la medic inca de la primele simptome este esentiala atat in tratamentul acesteia, cat si pentru prevenirea unor boli cardiac grave. Din pacate, doar 10% dintre barbati se adreseaza medicului si beneficiaza de tratament adecvat.
Este important ca barbatii care au probleme cu erectia sa fie consultati de medicul urolog si sa fie inclusi intr-un program de evaluare medicala in acest domeniu, recomanda Prof. Dr. Ioanel Sinescu, Presedinte al Asociatiei Romane de Urologie.

Citeste si:  Ce nu stiati despre fragilitatea unghiilor?
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.