fbpx

Cursuri de maternologie, la Bucuresti

Please select a featured image for your post

Maternologia contribuie la constituirea legaturii dintre mama si copil. Integrand intrebarile inerente paternalitatii, ea realizeaza o preventie precoce eficienta a tulburarilor psihice si de dezvoltare ale copiilor , precum si a riscurilor de abuz.

Maternologia are ca baza teoretica si isi extrage interventia clinica din teoria si practica psihanalizei copilului. Astfel, considerand ca personalitatea individului uman se constituie in cadrul relatiei parentale, o interventie cat mai precoce (ideal in primele sase luni de viata) asupra relatiei mama-bebelus are ca rezultat prevenirea simptomelor ce apar de obicei la varstele ulterioare.

Citeste si:  Sanatate la mare altitudine

Pornind de la acest deziderat, Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei organizeaza in luna noiembrie doua workshop-uri de maternologie, la care sunt invitati sa participe psihologi, studenti, psihoterapeuti, asistenti sociali, asistenti medicali, educatori, medici, viitori si actuali parinti si toti cei interesati de acest domeniu.

Cele doua workshop-uri se vor desfasura la sediul Facultatii de Psihologie a Universitatii Spiru Haret, (Bucuresti, B-dul. Basarabia Nr. 256) si sunt programate pentru 31 octombrie-1 noiembrie – „Diferenta intre suferinta fatului si suferinta mamei”, respectiv pentru 28-29 noiembrie – „Cum devenim femeie si mama? Cum devenim tata?”.

Workshop-urile vor fi coordonate de Laurence Demaire, presedintele Asociatiei Franco-Romane „Bebe Bienvenu”, iar fiecare workshop este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania cu cate 10 credite.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.