Curs „Malformatii de tub neural. Diagnostic ecografic prenatal”, la Iasi

Please select a featured image for your post

Asociatia Ecografie Plus, Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T.Popa Iasi, Colegiul Medicilor din judetul Iasi organizeaza in zilele de 4 si 5 iunie 2010, la Iasi, cursul cu tema Malformatii de tub neural. Diagnostic ecografic prenatal.

Cursul va avea loc in sala de conferinte a Motelului Bucium din Iasi. Ca ?i in cursul precedent, nu vor lipsi demonstratiile practice de ecografie ale tubului neural din trimestrul doi de sarcina si discutiile live pe marginea acestor demonstratii. Pe langa demonstratiile live, vor fi prezentate si materiale video/foto cu malformatii ale tubului neural. Demonstratile vor fi sustinute de dr. Gheorghe Iliev, medic primar obstetrica-ginecologie, competenta in ecografie obstetrica-ginecologie, SCOG Cuza Voda Iasi .

Citeste si:  Hainele care detecteaza boli, dezvoltate de cercetatori europeni

Temele prezentate la cursuri sunt urmatoarele:

Embriogeneza si dezvoltarea tubului neural.
Ecografia cerebrala standard si sonografia cerebrala (neurosonografie). Modificarile ecografice evolutive ale tubului neural
Defecte de tub neural (Anencefalia, spina bifida, encefalocel)
Ventriculomegalia / Hidrocefalia
Malformatii ale liniei mediane (holoprozencefalie, agenezie septum pelucidum, agenezie corp calos)
Malformatii ale fosei cerebrale posterioare (mega cisterna magna, sindromul DandyWalker, chistul Blake, hipoplazie de vermis)
Malformatiile cerebrale si patologia cromozomiala
Leziuni cerebrale distructive (Hidranencefalia, porencefalia, schizencefalia)
Leziuni cerebrale intrauterine cu debut tardiv (microcefalie, anomalii corticale, leziuni ischemice, leziuni hemoragice, tumori, malformatii vasculare)
Tratamentul chirurgical in malformatiile tubului neural.
Malformatii ale tubului neural. Examen anatomo-patologic.

Citeste si:  Pernele nu mai sunt doar pentru dormit

Taxa de participare la curs este de 500 lei, taxa ce include mesele de pranz si pauzele de cafea din ambele zile ale evenimentului. Mai multe detalii puteti gasi pe www.ecografieplus.ro, unde se pot face si inscrierile la eveniment. Pentru informatii suplimentare, puteti contacta organizatorii la 0729 957 976 sau bogdan@ecografieplus.ro.

Citeste si:  Somnul de dupa-amiaza imbunatateste capacitatea creierului de a stoca informatii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.