fbpx

Cum tratam natural arsurile solare?

Tocmai ai sarit calul si ai stat peste masura la soare. Ai aflat pe pielea ta ce inseamna sa suferi de arsuri, usturimi, mancarimi si roseata. Nu poti dormi si nici macar nu te poti imbraca, ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca ai si frisoane. Daca situatia nu e prea grava incat sa te adresezi unui medic, atunci linisteste-te si fii rabdatoare. Arsurile solare se trateaza eficient cu plante dintre cele mai variate. Si tine cont ca, atata timp cat urmezi tratamentul, trebuie sa te feresti de orice fel de raza de soare.

Pentru decongestionare: aloe vera

Printre multele atribute pe care le are, aceasta planta miraculoasa este indicata si pentru arsurile pielii. Are un efect antiinfalamtor si regenereaza atat celulele, cat si tesuturile. In comert, se gasesc o multitudine de creme si lotiuni pe baza de geluri de alea vera, insa daca tot vrei sa faci o treaba buna si cu efect imediat, apeleaza direct la sursa. Adica la frunzele proaspete de aloe vera. Taie frunza proaspata de-a lungul ei, astfel incat sa ajunga la suc. Asaz-o pe piele, cu partea suculenta in jos, pe zona afectata si bandajeaz-o cu o fasa de tifon. Dupa ce a actionat cateva ore, trebuie sa o inlocuiesti. Efectul va fi unul miraculos, chiar de a doua zi.

Citeste si:  Parinti si bunici: coechipieri sau adversari?

Pentru calmare: suc de lamaie

Pe langa faptul ca arsurile solare provoaca roseata si usturimi, pielea afectata capata un aspect iritat. Cam asta se intampla atunci cand vrei sa captezi toate razele soarelui intr-o singura zi si stai de dimineata pana seara la plaja sau nu folosesti lotiune de protectie. Pentru pielea afectata de ultraviolete, lamaia este un adevarat calmant, datorita vitaminei C. S-ar putea sa fi inteles gresit, dar lamaia aplica pe piele nu ustura. Ea actioneaza ca un dezinfectant si antioxidant si ajuta la vindecarea arsurilor. Pune intr-un vas doua cani de apa rece si apoi stoarce sucul la doua lamai. Inmoaie in solutia respectiva un burete fin care sa nu zgarie si tamponeaza usor zona afectata. Pentru rezultate optime, procedeul trebuie repetat din doua in doua ore.

Pentru hidratare: lapte

Nu trebuie sa il consumi pentru curele de slabire, deci in cazul acesta trebuie sa il iei cat mai gras fiindca grasimea are efect benefic asupra arsurilor. Daca gradul arsurilor tale este mai mare, pune pe o compresa lapte rece si adauga pe zona afectata. Daca in schimb, arsurile tale nu sunt atat de serioasa, pune pe o parte a compresei lapte si pe cealalta apa. Pe langa faptul ca vei simti clar o imbunatatire in zilele ce vor urma, apa impreuna cu laptele iti vor da o senzatie extrem de placuta, racoritoare. Compresele trebuie lasate sa actioneze doua ore dupa care poti tampona zona cu un prosop umed. Tratamentul trebuie repetat o data la doua ore.

Citeste si:  Legumele preparate nu se pastreaza in frigider

Pentru cicatrizare: ceaiul de plante

Orice ceai este bun! Ai citit bine, inclusiv cel la pliculete. Chiar daca au adaugate multe E-uri, ceaiul contine tanin, substanta ce ajuta in mod miraculos la refacerea tesuturilor cutanate. Taninul este antioxidant si are efect antibacterian. Tratamentul consta in trei etape: fie umezesti pliculetele si le pui direct pe piele, fie faci baie cu apa calduta in care ai pus diverse ceaiuri, fie infuzezi ceaiul trei minute, il lasi la racit, adaugi gheata si-l aplici pe piele cu un prosop.

Pentru durere: ulei de lavanda

Citeste si:  Afla ce este intoleranta alimentara si cum se poate combate

Uleiul esential de lavanda este unul dintre putinele uleiuri care, aplicate pe piele, au proprietati calmante, luand durerile cu mana. Asadar pune intr-o cana cu apa, 30 de picaturi de ulei de lavanda si maseaza pielea. Poti folosi un atomizator pentru acest amestec. Si in plus, tine loc si de parfum.

Sfat: chiar si tenul masliniu poate avea de suferit de pe urma expunerii prelungite la soare. Orele de pranz ( 12-16) sunt cele mai periculoase si pot provoca leziuni serioase. Pe langa afectiunile suferite de piele, te poti alege cu o insolatie care te poate duce la spital. Asadar, si tu trebuie sa folosesti lotiune cu factor de protectie de cel putin 5. Nu te expune in aceasta perioada, iar in restul timpului incearca sa te hidratezi constant cu apa, sa mananci, sa porti palarie de soare, ochelari, sa acoperi cu haine zonele de piele afectata si, din cand in cand, sa mai stai si sub umbrela. Apa marii face bine si ea, temperatura corpului fiind in majoritatea timpului extrem de ridicata. La un interval de 30 min.- 1h, intra si fa o baie.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.