fbpx

Cum tratam buzele crapate si uscate?

Aveti adesea buzele uscate si crapate? Inseamna ca iarna, in conditii de frig si vant, cu atat mai mult, zambetul dumneavoastra are de suferit. Buzele crapate, pe langa aspectul inestetic si disconfort, pot constitui un mediu propice pentru dezvoltarea infectiilor. Asadar, iata cateva sfaturi la indemana pentru a elimina cauza buzelor crapate si a le reda supletea naturala.

Una dintre principalele cauze ale craparii si uscaciunii buzelor este consumul insuficient de apa. Cu cat nu reusiti sa consumati cantitatea zilnica recomandata de apa, cu atat riscati ca buzele dumneavoastra sa devina crapate si dureroase. Astfel, hidratarea corespunzatoare este esentiala pentru recapatarea frumusetii buzelor.
Lipsa vitaminei A din organism poate duce, de asemenea, la craparea buzelor. Cresteti aportul de alimente bogate in vitamina A – cum ar fi morcovii, legumele cu frunze verzi, rosiile si cerealele integrale, iar buzele dumneavoastra vor face mai bine fata factorilor de mediu.
Craparea buzelor la colturi poate fi un semn al avitaminozei B2 (riboflavina). Principalele surse alimentare de vitamina B2 sunt pestele, ouale, lactatele si cerealele integrale, legumele cu frunze verzi, drojdia de bere, fasolea, mazarea, nucile, soia, conopida.
Un alt remediu simplu, dar eficient, pentru buzele crapate este untul de masa. Aplicati o cantitate mica de unt pe buze si lasati-o sa se absoarba. Untul catifeleaza buzele si vindeca crapaturile formate.
Masati usor buzele cu o felie de castravete proaspat. Lasati sa actioneze timp de 20-30 de minute.
Gelul de aloe vera este si el foarte util in calmarea buzelor crapate si uscate. Acesta poate fi proaspat sau puteti opta pentru un balsam cu continut ridicat de aloe vera. Ca alternativa, puteti aplica pe buze un strat subtire de ulei de ricin.
Intr-o lingura de glicerina, adaugati putina miere. Aplicati pasta pe buze si lasati sa actioneze peste noapte. Buzele isi vor recapata supletea naturala.
Ca o masura preventiva, nu uitati sa aplicati balsam de buze de fiecare data cand iesiti din casa. Se recomanda ca aceasta sa confere si protectie solara si sa aiba o consistenta densa. Daca folositi ruj de buze, este indicat ca inainte de a-l aplica sa va ungeti buzele cu un balsam-baza: astfel, buzele vor putea „respira”, iar rujul va rezista mai mult.
Evitati sa va umeziti buzele cu limba. Apa din saliva se va evapora, iar buzele vor capata o culoare inchisa si isi vor pierde nivelul optim de hidratare.
Produsele pe baza de ceara de albine fac minuni pentru buzele crapate si aspre. Cautati-le in farmaciile naturiste si folositi-le ori de cate ori este nevoie pentru protejarea buzelor.
Ca masura preventiva, exfoliati-va buzele cel putin o data pe saptamana. Astfel veti elimina celulele moarte ale pielii care pot da aspectul uscat si dur al buzelor. Cum se exfoliaza corect buzele? Luati o periuta de dinti mai veche si un produs de exfoliere delicat. Aplicati produsul pe periuta de dinti si masati usor buzele timp de cateva minute, cu miscari circulare.
Atentie: fumatul contribuie la uscarea buzelor, asa ca evitati sa fumati pana la vindecarea completa a acestora.
Asigurati-va ca produsele cosmetice pe care le folositi sunt hipoalergenice si nu contin chimicale cu actiune puternica asupra pielii, cum este acidul salicilic.

Citeste si:  Toate miturile despre ingrijirea parului
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.