Cum depistam infectia cu Helicobacter

Conform statisticilor efectuate la nivel global, infectia cu Helicobacter Pylori afecteaza peste 50% din populatie, cifra destul de ingrijoratoare daca stam sa ne gandim.

Simptomele in cazul persoanelor infectate cu Helicobacter nu sunt intotdeauna aceleasi, insa ele au fost prezentate ca fiind de genul:

– durerilor si arsurilor abdominale.
– starilor de greata si voma.
– balonare si scadere ponderala.

Cand simtiti ca prezentati unul dintre aceste simptome de cateva zile, este cazul sa mergeti la medic si sa cereti un consult de urgenta.

Citeste si:  Ceaiul negru - sanatate si frumusete

Daca nu depistam si nu tratam la timp infectia cu Helicobacter Pylori, putem determina aparitia altor complicatii, cum ar fi ulcere ale stomacului si ale intestinului subtire, inflamatii ale mucoasei gastrice sau chiar cancer gastric.

Cum putem depista daca avem Helicobacter Pylori ?

In primul rand, testele de laborator ne pot ajuta sa identificam in cateva zile daca avem sau nu bacteria in organism.
Cea mai concludenta este analiza din scaun, materiile fecale, mai exact, antigenul Helicobacter Pylori.

Citeste si:  Telefonul mobilul si riscurile lui pentru sanatatea utilizatorilor

O alta metoda de a depista prezenta bacteriei este testul respirator cu uree si endoscopia digestiva superioara , care reprezinta o metoda ceva mai dura, insa de mare precizie.
Ea consta in introducerea unui tub flexibil dotat cu o camera de luat vederi de-a lungul esofagului pana in stomac si duoden. Cu ajutorul acestei metode, medicul poate vizualiza neregularitatile tractului digestiv superior si poate preleva biopsii ale mucoasei, pentru o analizare ulterioara in vederea determinarii prezentei bacteriei.

Citeste si:  Grupul de lectura "Opere esentiale S.Freud"

Tratatea acestei bacterii se face cu ajutorul mai multor tipuri de antibiotice, a unor combinatii chiar, menite sa distruga bacteria si sa elimine infectia din organism.
Tratamentul dureaza de regula 14 zile, dupa care se repeta testele de depistare a bacteriei, pentru a vedea daca aceasta se mai regaseste in organism.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.