Crema anticelulitica – functioneaza sau nu?

Sa recunoastem, celulita este cosmarul vietii unei femei! Fiecare dintre noi duce o lupta neintrerupta cu celulita, incercand s-o invinga sau macar s-o domoleasca. Unii specialisti spun ca „dansa” de fapt nu dispare niciodata. Dupa cum releva majoritatea studiilor din domeniu, 70% dintre femei au celulita. Practic, incepand cu adolescenta, celulita apare la nivelul abdomenului sau a membrelor inferioare, fiind cauzata de depozitele de grasime, care sunt chiar sub suprafata pielii. Deoarece au pielea mai subtire, femeile sufera de aceasta conditie mai mult ca barbatii. Evident, excesul de greutate si lipsa de exercitiu pot agrava aceasta problema, dar cu toate astea, chiar si femeile slabe se lupta cu ea. Industria de infrumusetare ofera multe crème care promit sa reduca gropitele si umflaturile cauzate de celulita, dar oare functioneaza cu adevarat?
Potrivit medicalnewstoday.com , cremele anticelulitice nu sustin ca ar face sa dispara celulita complet, ci doar ca ajuta la imbunatatirea aspectului celulitei. Multe produse anticelulitice se lauda cu cofeina, retinolul sau antioxidantul DMAE (Dimethylaminoethanol) ca fiind ingredientele minune pentru reducerea aspectului de celulita.

Citeste si:  Talasoterapia are efecte pozitive asupra organismului tau

Cofeina se pare ca are resursele necesare sa invinga celulita, functioneaza ca un diuretic si ajuta la circulatia sangelui. Retinolul, de asemenea, se presupune ca ar aduce beneficii. Actioneaza prin penetrarea si exfolierea pielii, contribuind la cresterea productiei de colagen, o vitamina esentiala care face pielea mai densa si poate conduce la disparitia gropitelor inestetice. Unele crème anticelulitice promoveaza DMAE, un antioxidant derivat din peste care, combinat cu aminoacizi , se pare ca ar stimula muschii sa se contracte, astfel devenind mai fermi.

Citeste si:  Remedii naturale pentru bolile de piele

Multi medici sustin ca nu exista nicio dovada stiintifica care sa valideze eficienta cremelor anticelulitice . Specialistii spun ca celulita e absolut normala, iar femeile care cred ca vor scapa de celulita prin crème sau daca slabesc, vor fi dezamagite mai mult ca sigur. Desi, potrivit unor studii relatate tot de acelasi site, nu exista un raspuns pentru eliminarea celulitei complet, se pare totusi ca pierderea unor kilograme ajuta la imbunatatirea aspectului pielii. Celulita s-a diminuat la majoritatea pacientilor dar niciunul nu a reusit sa „distruga” definitiv celulita. Din pacate, acele adancituri in piele cauzate de aceasta conditie „amarnica” par a fi permanente, dar ele se micsoreaza si se reduc odata ce corpul pierde in greutate.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.