Cosmetica: produse interzise in timpul sarcinii

Odata ce ai aflat ca esti insarcinata, e cazul sa renunti la acele produse cosmetice pe care le folosesti, pentru a asigura o evolutie cat mai buna a sarcinii. E recomandat sa eviti substantele nocive care se regasesc in produsele cosmetice atat pentru sanatatea ta cat si a bebelusului din burtica. Multe cosmeticale dedicate ingrijirii pielii contin substante toxice care au un efect daunator asupra dezvoltarii fatului. Daca aceste chimicale intra in contact direct cu pielea, fatul poate fi afectat serios si pot aparea dereglari hormonale, deficiente in a lua greutate sau malformatii. Substantele posibil periculoase in timpul sarcinii si pe care trebuie mortis sa le eviti sunt:

Citeste si:  Descopera beneficiile pe care consumul de rosii ti le poate aduce

Achilfenol – substanta prezenta in multe produse destinate ingrijirii corpului (evita laptele de corp sau cremele care cotin aceasta substanta).

Ftalat (pe etichete: phthalate, DEP, DBP, DEHP, BBP, DMP) – o subtanta extrema de toxica care este folosita in cosmetica, dar si in industria plasticului; foarte multe produse din cosmetica contin acesti compusi chimici: creme hidratante, creme autobronzante, produse pentru ingrijirea parului, parfumuri si oje; pot provoca dereglari hormonale, printre cele semnalate numarandu-se dezvoltarea prematura a sanilor la fete si afectarea organului reproducator la baieti.

Citeste si:  Viata sexuala sau alimentatia pot fi responsabile de aparitia durerilor de cap

Dioxan (SLS, sulphate) – poate provoca tulburari ale sistemului nervos si anumite malformatii. Este prezent in produsele care fac spuma, asa ca incearca sa te feresti de spumantele de baie, sapunul lichid sau sampoanele care contin aceasta substanta.

Parabeni (methyl, butyl, ethyl, propyl, isobutyl) – un tip de conservant nelipsit in productia de cosmetice, care provoaca nenumarate alergii si poate creste posibilitatea dereglarilor hormonale si a cancerului.

Citeste si:  Cum sa-ti impaci copiii

Oxibenzoat – compus chimic prezent in unele produse de protectie solara. Cele mai sigure produse pentru protectie solara in sarcina sunt cele care contin oxid de zinc sau oxid de titaniu.

Mosc artificial – substanta toxica prezenta in parfumuri si spray-uri de corp. De asemenea, evita parfumurile sau ojele cu miros puternic, vopseaua de par cu amoniac, solutiile pentru decolorarea parului, cremele cu efect antiimbatranire sau antiacnee dar si produsele de curatenie din casa.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.