Copiii cu ADHD, mai predispusi consumului de droguri

Potrivit unui studiu realizat recent de psihologii Universitatii din South Carolina (Statele Unite), copiii care sufera de ADHD (sindrom hiperkinetic si deficit de atentie) sunt de doua-trei ori mai predispusi sa dezvolte, in adolescenta si la varsta adulta, probleme serioase legate de abuzul de substante, comparativ cu copiii care nu sunt diagnosticati cu tulburarea.

Citeste si:  Mituri despre cancerul la san

„Acest risc dublu prezentat de copiii cu ADHD este valabil si pentru baieti si pentru fete, indiferent de rasa si etnie”, a explicat dr. Steve S. Lee, autorul studiului. Substantele de care tinerii si adultii pot ajunge sa faca uz includ nicotina, alcoolul, dar si marijuana, cocaina si drogurile „tari”.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, autorii cercetarii au analizat 27 de studii care monitorizau peste 4.000 de copii cu ADHD si alti 6.800 nediagnosticati cu aceasta tulburare – in unele cazuri chiar pe o durata de 10 ani.

Citeste si:  Stem Sure va asteapta la Baby Boom Show cu informatii la zi despre celulele stem

Rezultatele au aratat ca printre problemele cu care se confruntau copiii cu ADHD odata ajunsi la adolescenta sau varsta adulta includeau adictii, abuz de substante si imposibilitatea de a renunta la acestea in ciuda incercarilor repetate.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.