fbpx

Contractiile Braxton Hicks

Please select a featured image for your post

Desi toata lumea iti va spune ca sarcina e cea mai frumoasa perioada din viata ta, o data ce ajungi sa fii insarcinata si sa simti totul pe pielea ta, vei spune de multe ori ca lumea radea de tine cand iti spunea ca totul e roz. Cu un astfel de moment oarecum neplacut si de panica totala, mai ales daca esti insarcinata pentru prima data, te poti intalni spre sfarsitul primului trimestru si in al treilea trimestru de sarcina, cand uterul tau se poate contracta puternic pentru 20-40 de secunde. Acestea sunt contractiile Braxton Hicks, denumite astfel dupa doctorul John Braxton Hicks, care le-a descris pentru prima data in 1872. De cele mai multe ori, aceste contractii sunt nedureroase insa sunt neplacute si te pot panica foarte usor, incat multe femei care sunt la prima sarcina le confunda cu inceperea prematura a travaliului. Contractiile Braxton Hicks sunt de fapt metoda prin care uterul tau se pregateste pentru travaliul adevarat si momentul nasterii. Astfel, ele apar cel mai frecvent in ultimul trimestru de sarcina, insa pot aparea si mai devreme, dupa saptamana 25, deci in al doilea trimestru.
Uneori, contractiile pot fi si foarte dureroase, multe femei considerand ca a inceput travaliul, atat de dureroase incat chiar si femeile ce se afla la a doua sarcina pot sa creada ca sunt durerile nasterii. Se considera insa ca travaliul adevarat, cel premargatoir nasterii, incepe atunci cand intr-un interval de 10 minute gravida simte cel putin 5 contractii puternice, de cate aproximativ un minut fiecare. Spre deosebire de contractiile Braxton Hicks, care pot fi si ele regulate, insa dureaza mult mai putin – 30 de secunde la 5 minute – contractiile nasterii implica nu doar contractarea uterului ci si dureri de spate, de pelvis sau puternice dureri abdominale.
Citeste si:  Ce nu stiati despre visuri...
Contractiile de tip Braxton Hicks pot aparea in timp ce gravida desfasoara activitati putin obositoare sau cand este putin deshidratata. De aceea, pentru a preveni aparitia lor si implicit pentru a nu te panica fara motiv si a da fuga la spital speriata, incearca sa iei pauze dese atunci cand faci activitati solicitante si mai ales sa incerci sa nu faci efort fizic, sa nu ridici greutati, sa nu te obosesti prea tare. De asemenea, consuma cat de multe lichide.
Citeste si:  Celule stem, folosite pentru a corecta defectele ramase dupa operatii
De indata ce simti contractiile, nu intra in panica! Intinde-te in pat, relaxeaza-te, incearca sa iti controlezi respiratia si sa respiri cat de regulat. Daca urmezi toti pasii de mai sus si contractiile nu se linistesc, e mai bine sa mergi la un doctor. Vorba aia, mai bine un drum degeaba la spital decat mai multe ulterioare! In plus, trebuie sa consulti neaparat medicul daca simtii contractii extrem de dureroase, insotit de scurgeri vaginale maronii sau mai inchise la culoare decat cele obisnuite, daca simti dureri acute de spate sau sub burta sau daca ai mai mult de 4 contractii pe ora si sunt foarte regulate. Se poate sa nu mai fie vorba de o alarma falsa, ci sa fie semnele unei nasteri premature.
Citeste si:  Miracolul Aloe Vera
Acum ca stii la ce sa te astepti, profita de eventualele contractii Braxton Hicks pentru a exersa respiratia pe care o vei folosi in timpul nasterii sau diverse metode de relaxare.
Haine pentru copii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.