fbpx

Celulita – o pacoste II

Mai important ar fi sa prevenim aparitia celulitei, dar cine tine cont de aceasta, din moment de aproape 70% dintre femei sufera de celulita in diferite grade ?

Masurile terapeutice privind regimul de viata sunt aceleasi cu cele pentru profilaxia celulitei:

*Alimentatia corecta. O alimentatie echilibrata, compusa din toate grupele de alimente, dar cu reducerea aportului de grasimi solide de origine animala si a glucidelor, evita ingrasarea, hipercolesterolemia (si bolile cardio-vasculare) si constituirea celulitei. Se evita consumul de carne grasa, excesul de paine, cartofi, paste fainoase. Grasimile indicate sunt uleiurile neprajite, de exemplu in salate; ele chiar scad colesterolemia ! Se recomanda fructele (consumate intre mese) si legumele, care, prin continutul in vitamine, accelereaza catabolismul, topirea grasimilor. Uneori este indicat un surplus de vitamine prin preparate medicamentoase. Se poate inlocui zaharul cu îndulcitori: zaharina, ciclamat, aspartam.
Se recomanda aport crescut de lichide, preferabil apa plata (1,5 – 2 l / zi), contrar mitului ca apa „umfla”, ea izgoneste grasimile din tesuturi si constituie, in cazul unui regim de slabire, vehiculul pentru eliminarea produsilor de metabolism.

Citeste si:  O mama perfecta

*Miscarea. Exercitiile fizice regulate sau macar mersul pe jos si urcatul scarilor consuma caloriile provenite din alimentatie. A „face piata” nu ar trebui privit ca o corvoada, caratul unor greutati moderate consuma calorii, iar prin solicitarea scheletului osos, previne aparitia osteoporozei.

*Anticonceptionale potrivite. Administrarea de anticonceptionale trebuie facuta doar la recomandarea medicului specialist în planificare familiala, care va recomanda cel mai potrivit medicament cu starea hormonala a femeii, reducand la minimum efectele adverse.

Citeste si:  Alergii - partea rea a cosmeticelor

In cazul celulitei constituite sunt necesare, pe langa masurile igieno-dietetice, tratamente anticelulitice speciale, care urmaresc cresterea catabolismului, imbunatatirea circulatiei sanguine si refacerea tesutului subcutanat.

Tratamentele anticelulitice se pot face acasa sau la cabinetele de estetica corporala:

*Exercitii de gimnastica speciale tintite pe zonele afectate, pe care se pot aplica creme si folii autocolante (mentinand caldura locala, accentueza catabolismul);
*Masajul si automasajul;
*Termoterapia;
*Electrostimularea;
*Tratamente corporale folosind creme anticelulitice, argila, etc.

Citeste si:  Lixisenatida, rezultate initiale pozitive la pacientii cu diabet zaharat

Sectiune sustinuta de:
S.C.M. DR. ALEXANDRESCU CRISTIAN SI DANIELA
Cabinet de Medicina Interna & Cabinet de Medicina de Familie
Splaiul Independentei 290, camin P7, parter, sector 6, Bucuresti
Tel/fax 021 316.43.70 / 021 402.86.46

Un comentariu
  1. Tratamente anticelulitice-constau in efectuarea unor peeling-uri corporale imbinate cu tehnici de masaj speciale pentru reducerea adipozitatilor localizate si aplicarea impachetarilor specifice acestor afectiuni.

    Coapsele, gambele, talia, bratele, abdomenul, fesele pot fi subtiate vazand cu ochii.

    Se reduce celulita, pielea devine mai stransa si mai ferma, mai neteda si catifelata. Se elimina efectul de portocala al celulitei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.