fbpx

Ce trebuie sa stim pentru a pierde din greutate

Slabirea a reprezentat intodeauna o problema pentru ca au existat si exista neintelegeri privind modul in care aceasta trebuie facuta. Se tot vehiculeaza ideea ca exercitiile fizice sporesc starea de foame, apetitul. Este o conceptie total gresita. Studiile arata ca exercitiile fizice descresc apetitul si accelereaza metabolismul, arzind astfel calorii.

Corpul are un interesant mecanism de ardere cu scopul de a slabi. Daca incercati sa slabiti printr-o dieta severa, prin reducerea caloriilor, organismul va percepe acest lucru ca o manifestare de supravietuire si va raspunde printr-un metabolism lent pentru a-si salva energia. Asa se intampla ca mancind putin sa nu slabiti, deoarece organismul va functiona cu o viteza mai lenta la nivel metabolic. O dieta redusa in calorii va face organismul sa depoziteze cu succes grasimile, ceea ce contravine telului pe care vi l-ati propus.

Citeste si:  Vitaminele si cei mici

Porniti deci de la premiza corecta ca exercitiile fizice ard calorii. In timpul efectuarii exercitiilor fizice in organismul nostru creste viteza metabolismului sau viteza cu care organismul consuma calorii. Pentru a diminua stratul de grasime trebuie sa ardem zilnic mai multa grasime decat luam din alimentatie. Slabirea sau pierderea de kilograme este un proces lent, de lunga durata.

Tocmai de aceea programul de antrenament trebuie sa fie cat mai placut si variat pentru a nu renunta de la primele sedinte.
Ideal ar fi sa alternati antrenamentele de tip fitness cu cele de tip aerob. Este gresita conceptia conform careia antrenamentul de tip fitness mareste foarte mult masa musculara la femei si deformeaza musculatura (pareri pe care le aud frecvent in sala de fitness). Acumularea de masa musculara excesiva este specifica sportivilor culturisti de inalta performanta. Ei folosesc greutati foarte mari, precum si o alimentatie bogata in proteine si suplimente.

Avem nevoie de antrenamentul de tip fitness pentru tonifierea musculaturii, modelare si, de ce nu, slabire. Exercitiile care ard grasimile cel mai rapid, insa, sunt cele de tip aerob. Exemplu: alergare, mers pe bicicleta, innot, tenis, baschet, volei etc. La antrenamentul de tip aerob durata sedintelor trebuie sa creasca treptat. Incepeti cu sedinte de 15 minute si adaugati treptat 5-10 minute la fiecare sedinta. Nu este obligatoriu sa porniti antrenamentul cu alergare. Puteti face bicicleta stationara sau stepper. Un truc care va poate accelera metabolismul, pentru a arde mai multa grasime, este introducerea unor scurte perioade de 30 secunde efort crescut urmate de 1-2 minute efort scazut pentru refacerea dintre acestea.

Citeste si:  Cafeaua poate micsora sanii

Antrenamentul cu greutati poate fi de tip aerob daca veti lucra fara pauza intre serii. Acest tip de antrenament se mai numeste si ” in circuit ” si presupune efectuarea unei serii de la un exercitiu continuind cu o alta serie de la alt exercitiu.

Calea cea mai inofensiva de a slabi si de a va mentine in forma este antrenamentul consecvent completat cu o alimentatie echilibrata.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.