Cand trebuie sa educam copilul sa ceara la toaleta?

Desi educarea copilului pentru a invata sa mearga la toaleta pare a fi un proces natural, sunt disponibile foarte putine informatii stiintifice care sa vina in sprijinul parintilor. Aparent, spun expertii, acesta este un proces complex care poate fi afectat de factori anatomici, fiziologici si comportamentali.

Metodele de a-l educa pe cel mic sa foloseasca toaleta au variat in ultimul secol de la pasive si necontrolate la programe stricte si orientate spre pedeapsa.

Citeste si:  Nou in Romania, un card de sanatate electronic pentru pacienti

Cu toate acestea, normele actuale spun ca educatia in acest sens trebuie sa inceapa atunci cand atat copilul, cat si parintii sunt pregatiti. In general, se recomanda ca procesul sa inceapa cand copilul are 18 luni si incepe el insusi sa fie interesat de toaleta si de mersul la toaleta.

Citeste si:  Christy Turlington are grija de silueta ei cu exercitii pilates

Daca se asteapta prea mult pana la inceperea procesului – pana dupa varsta de doi sau trei ani, potrivit mai multor studii – pot aparea efecte negative. Printre acestea se numara refuzul de a defeca, encoprezis, enurezis sau infectii ale tractului urinar.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.