fbpx

Bebelusul si calatoriile cu masina

Please select a featured image for your post

Probabil ca noi nu am fost atat de obisnuiti cu plimbarile cu masina si nici nu am beneficiat de ele la o varsta foarte frageda, insa copii nostrii trebuie sa se obisnuiasca mult mai repede cu masina. Producatorii de masini dar si de produse pentru bebelusi si copiii au speculat aceasta necesitate si au creeat produse adecvate acestei cereri. Noi va dam doar cateva sfaturi pentru a transforma calatoria cu masina intr-o experienta placuta, mai ales ca din pacate, isi va petrece o buna parte din viata in masina, asa ca de ce sa nu se obisnuiasca de mic. Cum ne asiguram ca bebelusul e in siguranta in masina? Siguranta bebeluslui in masina trebuie sa fie o prioritate pentru parinti si pentru a fi cat mai in sigurana, e indicat sa ii limitati cat de mult posibilitatea de a se misca in masina. In ceea ce priveste echipamentul pentru masina, scoica, scaunul de masina, suportul de bebe, nu este cazul sa va zgarciti, ci dimpotriva, sa faceti o investite in acest sens, intrucat avantajele sunt nenumarate.
Daca masinile sunt prevazute cu airbag, in nici un caz nu fixati scaunul copilului pe scaunele din fata, insa chiar si atunci cand nu exista un airbag, cel mai bine este ca scaunul sa fie fixat pe bancheta din spate. In nici un caz nu calatoriti tinand copilul in brate sau in poala, este foarte periculos pentru amandoi, indiferent cat ar fi de tentant sa il tineti in brate si sa ii aratati ceva pe geam.
Citeste si:  Relaxare mamici
Daca sunteti sofer si singur in masina cu bebelusul, nu va intoarceti pentru a vedea copilul sau a vorbi cu el in timpul mersului, ci mai degraba instalati o mica oglinda pe oglinda retrovizoare pentru a-l vedea fara sa necesar sa va intoarceti. Pentru siguranta copilului, nu uitati sa lipiti un semn cu „bebe la bord” pentru a atentiona ceilalti participanti la trafic ca aveti „incarcatura pretioasa”.
Citeste si:  Cum sa va mentineti sanatatea mentala
Cum alegem cel mai potrivit scaun pentru bebe? In alegerea scaunului de masina nu uitati ca trebuie sa primeze greutateabebelusului mai mult decat inaltimea sau varsta. In primele 2 luni de viata, cele mai indicate sunt scaunele de masina sau scoicile ce se adapteaza unui suport special si sunt orientate in directia de mers a masinii. Scaunelul de masina se fixeaza fie cu ajutorul centurii de siguranta, fie se fixeaza intai un cadru special si apoi pe el se fixeaza scoica de masina, care este detasabila si in care puteti transporta copilul si in afara automobilului. O alta modalitate este sa ancorati scaunul copilului de scaunul din fata, insa acesta procedura este posibila numai la masinile care nu au airbag in tetiera scaunului din fata. Nu este insa de ajuns ca doar scaunul sau suportul sa fie bine ancorate, ci si ca bebelusul sa fie bine fixat in scaunul sau, de aceea acordati o mare importanta fixarii in scaun folosind hamurile cu care acesta este prevazut. Pentru a veni in sprijinul parintilor, au aparut mai nou pe piata si salopetele de bebe special prevazute cu o gaura prin care sa treaca centura scaunului de masina.
Citeste si:  Gestionarea furiei
Pentru copiii mai mari, scoica se inlocuieste cu un scaun de masina, care de cele mai multe ori este prevazut cu un sistem de inaltare, car permite fixarea scaunului si implicit a bebelusului in scaun cu ajutorul centurii de la masina. Tocmai pentru ca siguranta copilului vostru este atat de importanta, nu cumparati scaunele de masina second hand, sau daca o faceti, asigurati-va ca sunt functionale. La fel si in cazul masinilor second hand sau chiar a masinii personale care a trecut printr-un accident: asigurati-va ca centurile functioneaza!
Haine pentru copii

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.