
Sforaitul celor din preajma noastra este o neplacere care poate duce de multe ori la evitarea persoanelor care ne perturba. Si pentru ca este mai usor sa „vedem paiul din ochiul altuia”, rareori realizam ca si noi sforaim. Este bine sa dam atentie in primul rand starii noastre de sanatate ca sa evitam cauzele ce pot duce la aceasta neplacere care este in fond… o afectiune.
Recent s-a demonstrat ca persoanele care sforaie pot suferi de sindromul de rezistenta al cailor aeriene superioare (boala in care fluxul de aer inspirat intampina un grad de rezistenta la trecerea prin caile aeriene superioare) si pauze respiratorii repetate, frecvente in timpul somnului.
Este important sa cunoastem factorii care pot creste riscul de aparitie a sforaitului. Acestia sunt:
sexul masculin: sforaitul apare mai des la barbati decat la femei; aproximativ 25-50% dintre barbati si 25-30% dintre femei sforaie frecvent;
varsta: sforaitul este mai des intalnit la persoanele de varsta medie; exista studii care au demonstrat ca printre barbati riscul sforaitului creste cu varsta;
factori ereditari: sforaitul poate apare la mai multi membri ai aceleiasi familii;
cresterea in greutate si obezitatea deoarece prin depunerea de grasime la nivelul gatului ingusteaza caile aeriene;
fumatul: expunerea copiilor la fumul de tigara poate creste riscul de aparitie a sforaitului;
alcoolul: consumul excesiv duce la inhibarea unei parti a creierului responsabila de controlul respiratiei;
medicamentele miorelaxante sau sedative cele care provoaca somnolenta, cum sunt cele administrate in cazul alergiilor, depresiei sau in starile de anxietate;
congestia nazala: acumulare anormala de sange intr-un organ sau intr-un tesut poate fi cauzata de alergii, infectii ale cailor respiratorii superioare (amigdalita, polipi etc.), raceli;
malformatii ale mandibulei si nasului;
pierderea tonusului muscular la nivelul gatului: se poate intampla in cazul lipsei de miscare sau odata cu inaintarea in varsta.
Tratamentul in cazul sforaitului este recomandat nu numai pentru a reduce starea de discomfort generata de perturbarea somnului, dar si pentru a evita accidente ce pot duce chiar pana la sufocare.
Sforaitul se trateaza in primul rand prin modificarea stilului de viata, dand prioritate cauzelor care il determina.
Exista un „mic ajutor” cu „efecte mari” care poate reduce sforaitul si sa creeze un ambient mai placut: aromoterapia.
Uleiurile esentiale naturale sunt extracte vegetale a caror compozitie este formata dintr-o sinergie vie infaptuita de natura. Ele sunt purtatori ai informatiilor si mesajului energetic ce provine din zona geografica a plantei din care s-a facut extractia, a solului, apei si chiar a fiintelor umane care au intervenit direct in procesul de recoltare si fabricatie.
Pentru a obtine maximum de beneficii prin folosirea acestor esente, trebuie sa alegeti extracte pure, cu valente aromatice cunoscute si clasificate de specialisti. Esentele reconstituite (cele de sinteza) pot fi periculoase sau ineficiente in tratamentele diferitelor afectiuni sau cu efecte surpriza in aromaterapie ambientala.
Sfatul specialistilor este acela de a va asigura de calitatea uleiurilor esentiale urmarind daca puteti beneficia de urmatoarele informatii:
denumire intr-o limba de circulatie internationala si in limba latina
precautii de utilizare cuprinse in fraze standard, in functie de tipul de risc
pentru specialisti este importanta specia botanica, partea activa a plantei utilizata si caracteristicile biochimice.
Aceste criterii permit folosirea uleiurilor esentiale autentice si contribuie mult la adaptarea metodelor de utilizare in functie de rezultatele pe care dorim sa le obtinem.
O versiune foarte prietenoasa de ulei esential anti-sforait vine de la STYX Naturcosmetic, sub denumirea de Ulei Esential Mix Antisforait. Produsul ofera o senzatia generala de calm si buna dispozitie, actionand cu succes pentru sporirea capacitatii de concentrare. Uleiul esential are efect analgezic, antiseptic, cefalic, decongestionant, expectorant, febrifug, avand in compozitie plante precum cimbru, menta, lavanda, rozmarin, eucalipt, roinita si salvie. Este recomandat pentru atenuarea problemelor respiratorii (congestia nazala, virozele, tusea, afectiunile bronsice etc.), dar si pentru calmarea migrenelor si combaterea insomniilor, tensiunii nervoase si stresului.
STYX Naturcosmetic ofera o paleta foarte larga de uleiuri esentiale comune sau rare, ce pot fi folosite atat in aromaterapie ambientala cat si de profesionisti in preparate bine personalizate. Prezenta certa a principiilor active dau siguranta eficientei lor. Printre calitatile acestora se numara materia prima folosita, care este de cea mai buna calitate, verificata si testata in laboratoare de specialitate recunoscute pe plan international, maniera de crestere si recoltare a plantelor folosite, care provin din culturi bio/eco-logice sau din vegetatia spontana, precum si ambalajele folosite, care sunt de calitate farmaceutica, ceea ce duce la pastrarea parametrilor de calitate pe perioada de valabilitate.
Articol pus la dispozitie de firma STYX Naturcosmetic SRL