Apa nu este singura solutie pentru un ten stralucitor

Un nou studiu ridica un semn de intrebare privind teoria potrivit careia consumarea unei cantitati considerabile de apa garanteaza un ten sanatos si stralucitor. Mai mult, cercetatorii sunt de parere ca adevarata solutie pentru sanatatea pielii o constituie dieta echilibrata si protectia UV.

Raportul Food for Skin (Alimente pentru Piele), realizat de expertii de la Fundatia Britanica pentru Nutritie, arata ca aceasta convingere nu este decat o conceptie gresita asupra alimentelor benefice pielii, raporteza Daily Express.

„Daca bem apa doar pentru ca asa ni s-a spus, nu vom aduce niciun beneficiu aspectului pielii noastre. Este doar o prejudecata des intalnita”, afirma Heather Yuregir, autoarea raportului.

Citeste si:  Acupresura

Potrivit expertilor, vitaminele A, B, C si E, pe care le gasim in fructe si legume, sunt esentiale pentru a mentine celule pielii sanatoase. De asemenea, amatorii de soare trebuie sa-si protejeze permanent pielea de razele UV, pentru a evita aparitia ridurilor si semne ale imbatranirii pielii.

„Fructele si legumele contribuie la buna functionare a celulelor pielii si astfel o ajuta sa aiba un aspect sanatos. Iar cremele cu protectie solara sunt recomandate pentru a preveni aparitia majoritatii semnelor de imbatranire a pielii, cauzate in general de efectele nocive ale soarelui”, recomanda cercetatoarea.

Citeste si:  Rinofaringita la copii sub 6 ani

Cu toate aceastea, raportul realizat de Fundatia Britanica pentru Nutritie nu exclude importanta consumului de apa. Studiul arata ca apa este esentiala pentru mentinerea unei stari generale bune, reprezentand 70% din greutatea totala a corpului si fiind implicata in majoritatea proceselor vitale din organism.

Stratum corneum, stratul superficial al tegumentului, trebuie sa aiba in compozitia sa intre 20% si 30% apa. Daca valorile scad sub aceste limite, rezultatul consta de obicei in pierderea elesticitatii pielii si inasprirea acesteia, se arata in raport.

Citeste si:  Japonezii au descoperit un compus ce impiedica raspandirea tuberculozei

Insa cercetatorii nu au putut identifica dovezi stiintifice care sa confirme faptul ca a consuma cantitati insemnate de apa inseamna neaparat o hidratare mai buna a pielii si o imbunatatire a aspectului acesteia. „In lumina acestei convingeri populare, ca apa aduce beneficii reale pentru sanatatea pielii, putem afirma ca este necesar sa se efectueze noi studii si cercetari in acest domeniu”, conchide Yuregir.

Sursa: Daily Express


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.