fbpx

Alimente care tin cu inima ta!

Stii deja ca grasimile nu sunt bune! Si nu doar pentru ca se depun inestetic, dar mai ales pentru ca pot duce la aparitia unor boli cardiace. Grasimile de origine animala sunt cele mai nocive pentru organismul uman. Acestea se gasesc in carne, branza, lapte si unt. Grasimile benefice pentru organism sunt cele care se gasesc, de exemplu, in uleiul de arahide, in avocado, nuci si peste. De asemenea, iti poti administra un supliment de acizi grasi Omega-3 si Omega-6, acizi pe care organismul nostru nu ii poate produce singur. Acestia se gasesc in special in carne de somon. Ca sa te preocupe sanatatea inimii tale, fara a manifesta vreun simpton, nu inseamna neaparat ca esti deplasata. Ba din contra, asa cum stii si tu, este mult mai bine sa previi decat sa tratezi.

Pentru inceput, trebuie sa eviti sarea. Fiecare aliment pe care il consumam contine deja o cantitate de sare necesara organismului. Surplusul pe care noi il adaugam este nociv si dauneaza sanatatii muschiului cardiac.

Daca nu ai o silueta tocmai supla, este cazul sa incepi sa schimbi ceva. Daca nu te preocupa atat de tare aspectul fizic, fa-o macar pentru sanatatea inimii tale. Insa, mai intai de toate, haideti sa lamurim ce inseamna un om cu o greutate normala? In cazul unei femei care nu are tendinta spre obezitat, circumferinta abdomenuluui trebuie sa fie de maxim 85 de cm, iar in cazul barbatilor nu trebuie sa depaseasca 100 cm. Daca te numeri printre femeile care depasesc 80 cm in talie atunci trebuie de urgenta sa renunti la carnea grasa, la mezeluri, la lactate grase, la bauturi carbogazoase care au prea mult zahar, dar si la alcool.

Citeste si:  Ce trebuie sa stiti despre cancerul la prostata

Iata ce ai voie insa sa mananci din plin:

Cereale; cercetatorii au constatat ca cerealele integrale scad riscul de insuficienta cardiaca cu 30%. Este suficient sa consumi zilnic doar o portie.

Legumele sunt indicate deoarece contin vitamine si o serie de antioxidanti. Unele dintre ele au si rol depurgativ. Fasolea rosie, de exemplu, este bogata in fibre si duce la scaderea colesterolului, dar are de asemenea magneziu si fosfor care reduc riscul aparitiilor bolilor cardiace. Un regim bazat pe fibre scade in mod spectaculos riscul de a te imbolnavi de inima.

Fructele, in special cele de padure, au acelasi rol ca si legumele, dar si avantajul ca te protejeaza de diversele probleme cardiace care te pot afecta. Au un continut ridicat de antioxidanti si contribuie la ameliorarea hipertensiunii.

Nucile si semintele sunt indicate pentru o functionare mai buna a muschiului inimii. Acestea sunt o sursa inepuizabila de aminoacizi. Sunt indicate a se consuma de obicei crude fara a li se adauga sare.

Carnea de pui, fructele de mare, carnea rosie slaba sunt ideale pentru organismul tau. Acestea contin proteine si iti dau energie. Incerca sa le consumi fripte, fierte ori la cuptor, fara a adauga ulei. Daca vrei sa te si ajute sa slabesti, nu le combina niciodata cu cartoful, ci fa-le o garnitura de legume proaspete sau trase prin tigaie.

Citeste si:  Anticonceptionalele pentru femeile peste 40

Lactatele degresate sunt foarte eficace. Un pahar de lapte consumat dimineata la trezire reprezinta un adevarat pansament pentru stomac.

Ceaiul verde are un efect benefic asupra arterelor. Daca fumezi mult, atunci mareste ratia la doua-trei cesti pe zi. Cercetatorii ne spun ca substantele din ceaiul verde refac celulele afectate de nicotina si reduc simtitor riscul dezvoltarii tumorilor.

Acum urmeaza partea cu mancatul. Dupa ce am stabilit ce anume bagam in gura, trebuie sa aflam si cand anume! Pentru a avea un metabolism cat mai sanatos, este indicat sa mananci la ore fixe fara sa faci excese. Mai bine portioneaza-ti hrana in cinci, sase mese pe zi. Astfel mananci mai des, dar mai putin. Stomacul are timp sa digere, iar tu nu apuci sa te infometezi. Sa stii ca infometarea nu face decat sa te ingrase! Iti explicam imediat si procedeul! Dupa o jumatate de zi de stat nemancata, urmeaza o masa copioasa pana la refuz. Astfel, ai tendinta de a baga ce e mai gras in gura cu scopul de a te satura. Ca sa nu mai vorbim de cantitate. Tot de aici, apar problemele de stomac, indigestiile si crizele biliare. Mesele repartizate pe parcursul intregii zile ajuta la reglarea tensiunii arteriale si echilibreaza metabolismul.

Citeste si:  Schimbarile climatice vor avea un impact considerabil asupra copiilor

Nu trebuie neaparat sa tragi din greu de fiare la sala ca sa ai o inima sanatoasa! Este suficient sa faci o plimbare banala prin parc sau sa mergi pe jos intre statii. Daca esti o persoana sedentara cu toata fiinta ta, nu incepe din prima sa te istovesti. Ia-o usor cu plimbari scurte la pas. Dupa o saptamana de facut acest lucru in fiecare seara, incearca sa maresti ritmul si durata acestora, pana ce vei ajunge la performanta de a merge o jumatate de ora, repede, fara sa gafai ca dupa o tura zdravana de alergat. Se spune ca un truc foarte bun pentru a ne pastra o inima sanatoasa este ca, atunci cand alergam, sa tinem spatele drept si pieptul inainte. Cu aceasta ocazie, vom incorda si muschii abdomenului.

Dansul este cea mai buna forma de miscare pentru inima. Adevarul este ca a dansa parca nu mai suna in mintea noastra atat de urat ca a face sport, de nevoie. De foarte multe ori, acesta reprezinta si o forma de distractie. Se spune ca valsul este cel mai bun exercitiu pentru inima fata de celelalte dansuri mai alerte. Acesta este un dans relaxat cu miscari lente care contribuie la cresterea nivelului de oxigen din sange si face minuni pentru ritmul cardiac.

In incheiere, iti amintim sa nu uiti de consumul de apa, extrem de important pentru intregul tau organism!

Un comentariu
  1. Draga Iulia, ia taie tu o rosie pe din doua si vezi ce vezi taind-o ! O inimioara! Si sa sti ca inima cere tot ce-i rosu. Si in dragoste! De ce rosul este culoarea dragostei ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.