Albumina in tratamentul cancerului

Particule minuscule de albumina, o protein care se gaseste in sange, pot fi folosite pentru a transporta izotopii radioactivi la locul tumorii canceroase localizate in organism, putand fi evitate astfel numeroase dintre efectele adverse ale radioterapiei conventionale.

Virginia Nazarica Borza, Elena Neacsu si Catalina Mihaela Barna, de la Institutul National de Inginerie Fizica si Nucleara, din Bucuresti, au exemplificat procesul de preparare al nanosferelor de albumina umana in ultimul numar al Jurnalului International de Nanotehnologie si Biomateriale, raporteaza news-medical.net.

Citeste si:  Contraceptivele orale cresc riscul de hipertensiune arteriala

Gratie proprietatilor chimice si fizice, nanoparticulele ofera posibilitatea de a dezvolta agenti de diagnostic si tratament, capabili sa reduca efectele adverse ale terapiei clasice si sa actioneze direct in zona afectata.

Echipa a urmarit sa obtina parametri de siguranta optimi si a testat stabilitatea nanosferelor anti-cancer in laborator. Urmatoarea etapa este cea a derularii testelor pre-clinice si urmareste sa evalueze masura in care nanosferele identifica celulele canceroase si sa dovedeasca eficienta terapeutica a transportorilor.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.