Accidentele rutiere: principala cauza de deces la tineri

Please select a featured image for your post

Accidentele rutiere, complicatiile legate de sarcina, suicidul, confruntarile violente, virusul HIV si tuberculoza sunt principalele cauze de deces in cazul tinerilor cu varste cuprinse intre 10 si 24 de ani, potrivit unei lucrari publicate saptamana trecuta in cotidianul Lancet, informeaza Reuters.

Cercetarea, realizata cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, este prima care se axeaza pe cauzele care duc la moartea tinerilor in intreaga lume. Rezultatele se bazeaza pe datele provenite de la cele 2,6 milioane de decese inregistrate in 2004, in aceasta categorie de varsta, la nivel mondial.

Citeste si:  De ce sa iubim perioada sarcinii?

La tinerele femei, principala cauza de deces este reprezentata de complicatiile sarcinii si nasterii – 15% dintre decese, in timp ce in cazul adolescentilor baieti, 14% dintre decese sunt rezultatul accidentelor rutiere.

Bilantul tragic plaseaza suicidul pe locul al doilea, fiind cauza decesului a 6,3% dintre tineri, urmat, printre altele, de confruntarile violente – 6% si virusul HIV – 5,5%.
Dintre cele 2,6 milioane de decese, majoritatea ar fi putut fi preintampinate, iar 97% dintre acestea s-au produs in tarile cu venituri medii si foarte mici.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.