fbpx

20 de alimente pentru o viata mai lunga

Profesorul Gary Williamson, expert in nutritie la Universitatea din Leeds, a alcatuit o lista cu 20 de alimente necesare prelungirii si sporirii calitatii vietii. Produsele sunt bogate in compusi organici naturali, cunoscuti sub numele de polifenoli. Acestia contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a organismului uman, marind rezistenta acestuia in ceea ce priveste bolile de inima. Williamson crede ca alimentele care se gasesc pe lista intocmita de el, si care sunt, in mare masura, fructe si legume, pot contribui la incetinirea procesului de imbatranire, prin protejarea celulelor de deteriorarile naturale survenite odata cu trecerea timpului. Exista dovezi potrivit carora o dieta bazata pe polifenoli, care include acid tanic, lignina si flavonoide, poate contribui la sporirea sanselor unui individ de a atinge, si chiar depasi, varsta determinata genetic. Un studiu realizat recent de catre oameni de stiinta din Marea Britanie, Statele Unite si Australia a con­cluzionat ca polifenolii pot proteja organismul uman impotriva afectiunilor cardiovasculare.Cele 20 de alimente pe care le recomanda profesorul Williamson, sunt: merele, murele, ceaiul negru, afinele, broccoli, taratele, ciresele, cafeaua, ciocolata neagra, ceaiul verde, rosiile cherry, porto­calele, merisorul, piersicile, prunele, zmeura, strugurii rosii, ceapa rosie, spanacul, capsunele. Ruxandra RADUS
Profesorul Gary Williamson, expert in nutritie la Universitatea din Leeds, a alcatuit o lista cu 20 de alimente necesare prelungirii si sporirii calitatii vietii. Produsele sunt bogate in compusi organici naturali, cunoscuti sub numele de polifenoli. Acestia contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a organismului uman, marind rezistenta acestuia in ceea ce priveste bolile de inima. Williamson crede ca alimentele care se gasesc pe lista intocmita de el, si care sunt, in mare masura, fructe si legume, pot contribui la incetinirea procesului de imbatranire, prin protejarea celulelor de deteriorarile naturale survenite odata cu trecerea timpului. Exista dovezi potrivit carora o dieta bazata pe polifenoli, care include acid tanic, lignina si flavonoide, poate contribui la sporirea sanselor unui individ de a atinge, si chiar depasi, varsta determinata genetic. Un studiu realizat recent de catre oameni de stiinta din Marea Britanie, Statele Unite si Australia a con­cluzionat ca polifenolii pot proteja organismul uman impotriva afectiunilor cardiovasculare.Cele 20 de alimente pe care le recomanda profesorul Williamson, sunt: merele, murele, ceaiul negru, afinele, broccoli, taratele, ciresele, cafeaua, ciocolata neagra, ceaiul verde, rosiile cherry, porto­calele, merisorul, piersicile, prunele, zmeura, strugurii rosii, ceapa rosie, spanacul, capsunele. Ruxandra RADUS

Citeste si:  Ciocolata, mai eficienta in reducerea tensiunii arteriale decat ceaiul
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.