10 lucruri simple care ne imbunatatesc viata

1.Viziteaza-ti mai des familia: parintii, bunicii, matusile.
Conform expertilor de la scoala Medicala de la Harvard, daca stai mai mult in preajma mamei acest lucru te ajuta la normalizarea presiunii sangelui, dar si lupta impotriva alcoolismului si a consumului de droguri.
2.Fa acte de caritate.
Acest lucru e un exercitiu pentru inima. Doneaza sange. Pe langa faptul ca salvezi viata unui om, reduci riscul de a suferi un atac de cord.
3.Mediteaza.
Este unul dintre cele mai placute moduri de a petrece o dupa-amiaza ploioasa, in fata geamului , privind lumea din jur, reflectand la lucrurile frumoase si simple care ne inconjoara, carora daca le-am acorda atentia meritata, cu siguranta ne-ar infrumuseta viata.
4.Arunca perdeaua de la dus.
In tip perdeaua de la dus devine gazda bacteriilor si a ciupercilor, care va pot provocat alergii sau reactii astmatice.
5.Danseaza
Se spune(si este demonstrat) ca dansul este cel mai bun mod de a arde calorii, intr-un mod util si placut.
Toate genurile fac bine sanatatii, insa cele mai solicitante sunt samba si salsa.
6.Razi
Studiile din toata lumea au demonstrat ca 15 minute de ras zilnic ne prelungesc viata cu 8 ani.
7.Fa sex dimineata
Dimineata nivelul zaharului din sange este scazut, iar organismul va transforma in energie suprusul de calorii acumulate. Eliminirea endorfinei, numita si ‘hormonul fericirii’ care actioneaza ca un ‘ucigas al durerii’
8.Asculta muzica clasica sau chill out
Muzica clasica are un efect calmant asupra inimii,reduce tensiunea arteriala. Genul chill out are un efect relaxant asupra muschilor si este perfect pentru a te destresa.
9.Gandeste pozitiv
Indiferent de problemele sau de situatiile cu care te lovesti, incearca sa-ti pastrezi mereu optimismul si gandirea pozitiva. Se spune ca atunci cand gandesti pozitiv orice problema este pe jumatate rezolvata.
10.Ia-ti un animalut de companie
.Un studiu clinic a demonstrat faptul ca stapanii cainilor si pisicilor sunt mai putin predispusi la stres, tensiunea lor arteriala aflandu-se in valori normale.

Citeste si:  Imbunatatire ascultare copii
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.