Show-uri de moda

Nu toate show-urile de moda sunt create pe acelasi tipar. Atunci cand se aleg outfit-urile pentru modele, designerii se gandesc in primul rand la scopul show-ului si la sezonul caruia se adreseaza. Show-urile de moda sunt catalogate in functie de tipul vestimentar si de sezon. Iata principalele tipuri de show-uri de moda:
1. Ready-to-Wear
Acestea prezinta haine mai practice, mai ” pamantesti”, care pot fi purtate de oamenii de rand.
2. Couture
Daca ai vazut modele imbracate caraghios, purtand lucruri excentrice si extravagante, atunci probabil ca ai fost martora unui show de moda couture. Ceea ce se prezinta acolo nu se poate purta de cele mai multe ori, dar functioneaza pentru a arata stilul si creativitatea designerului, intr-un mod mai exagerat, mai artistic.
3. Menswear
In show-uri care combina hainele pentru ambele genuri, majoritatea designerilor acorda o atentie mai mare imbracamintii femeilor, decat cea a barbatilor. Pentru a face ideile de moda pentru barbati sa fie remarcate, deseori designerii opteaza sa le creeze lor un show separat.
4. Resort
Spre deosebire de cele trei categorii de mai sus, designerii au doar un resort show anual, caracterizat prin culori aprinse, cu materiale ” curgatoare” , etc.
5. Pre-Fall
Desi din punct de vedere tehnic, este o categorie de sezon, are logica sa ne gandim la pre-fall ca o categorie de show definita atat de sezon, cat si de tip.

Citeste si:  Ghid de buna purtare - pantalonul rosu
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.