fbpx

Sfaturi pentru designerii amatori

Tocmai ti-ai finalizat studiile, ai luat diploma cu nota mare, ai scapat de griji si de studii, insa peste noapte te-a “lovit” o idee geniala: pentru ca esti pasionata de moda si pentru ca esti tot timpul in pas cu ea, te-ai gandit ca ai putea sa te faci…designer vestimentar.
Talent artistic ai, ba mai mult, cand erai mica confectionai diverse hainute pentru papusile tale, insa acum te-ai gandit ca ai putea sa iei in serios acest hobby, sa-l asterni pe hartie si sa-l pui in practica.
Pe cat de simplu poate parea, la prima vedere, pe atat de complicat se poate dovedi. Designeul vestimentar nu presupune doar schite, croieli, modele si materiale gata pentru a pueta fi prelucrate, ci si foarte multa atentie, spirit de observatie, cultura generala si o imaginatie debordanta si mereu inovatoare.
Pentru ca stim ca iti va fi greu la inceput si te vei lovi de indiferenta si aroganta multora din domeniu, femei-moderne iti pune la dispozitie cateva sfaturi care te vor ajuta sa fii pregatita din timp pentru toate provocarile care vor urma:
1.Studiaza istoria modei – nu ai cum sa te apuci de un lucru, daca nu ii cunosti istoria si mai ales daca nu ai baza bine definita. Citeste articole, carti despre istoria modei sau incearca sa intelegi tendintele epocii trecute. Numai in felul aceste vei reusi sa te mentii in “grafic” si sa ti se deschida usile acestei industrii. Cultura generala este foarte importanta si nu trebuie sa eviti sa inveti din lucrurile acestea.
2.Mergi la cursuri de moda. Talentul nu poate fi pus in valoare, daca nu te vede cineva, daca nu iti este atestat de catre o persoana competenta si specializata intr-ale modei. Chiar daca ai impresia ca tu le stii pe toate, vei vedea ca se va gasi intotdeauna cineva care sa vina cu o informatie noua sau care stie mai multe decat tine.
3.Fii tot timpul la curent cu tendintele, evenimentele de moda si nu rata nicio prezentare importanta de la care ai avea ceva de invatat. Daca vrei sa profesezi in domeniul acesta, trebuie sa-ti faci “intrarea de junior” inca din timp si sa nu eziti in a cere sfaturi sau pareri celor care au deja ani in spate de fashion.
4.Lasa-te inspirata de ceea ce vezi in jur. Creeaza hainele care iti sunt inspirate de natura, de oameni si de situatii, pentru ca acestea vor prinde cel mai bine pe piata vestimentara.
5.Respecta trend-urile si noutatile din moda, insa nu incerca sa le copiezi. Adapteaza-le mai degraba stilului tau si da viata tinutelor tale prin originalitate si stil.

Citeste si:  Moda pentru femeile peste 40 de ani
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.