Oldies but goldies

Anii `80 au ca marca numarul mare de trend-uri care au influentat stilul de moda, reflectand miscarile sociale din acea perioada.
New romantic este noul val al anilor `80, o miscare in moda, aparuta mai intai in cluburile de noapte englezesti si irlandeze. Designerii care au adoptat trendul sunt Vivienne Westwood, Stevie Stewart si David Holah.
In acest trend intra bentitele de cap si umeri, ramase in moda pana in `90. Stilul “Miami Vice Look” a fost un trend mediatizat de celebra serie Tv “Miami vice”.
Trend-ul “Thriller Look” inspirat de regretatul Michael Jackson, in urma succesului imens al albumului “Thriller”. Pantalonii conici purtati cu jachete stramte si scurte au revolutionat moda anilor `80.
Sunt rapid adoptate ca trenduri si stilurile vestimentare marca Madonna ( perioada cand aceasta a lansat super hit-ul “Like a virgin” ) , conversii ( au fost un real succes cei lansati de basketball-istul Michael Jordan, cunoscut drept Nike “Air Jordan” ) si pantofii sport din panza ( sneaker ), iubiti de adolescenti si tineri, popularizati de Run – D.M.C prin melodia “My Adidas”.
Anii 90 au creat un nou trend odata cu rolul Catwoman al lui Michelle Pfeiffer din Batman Returns, si anume, “the catsuit”. Costumul negru era realizat din latex, Pvc sau spandex, fiind purtat cu cizme cu toc inalt. Victoria Beckham a purtat acest tip de costum in diverse videoclipuri alaturi de Spice Girls. Tot in anii `90 au fost la mare cautare jachetele si camasile din materialul denumit “lana polara”, iar must have-ul lui `99 erau camasile hawaiiene.
In anii vremurilor noastre se distinge ca si trend look-ul urban sofisticat. Blugii mulati, vesta stransa pe talie si corp, balerinii care sunt in voga si azi. Desenele camuflaj si bandanele devin un trend al zilelor noastre in urma popularizarii lor de catre pop rapperi precum Chris Brown si Lil Wayne. Gypsy style si bohemian style sunt de asemenea doua dintre trend-urile care au facut furori pe meleagurile modei clandestine.

Citeste si:  Mai inalta si mai slaba
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.