Influenta muzicii in moda anilor ’60

Moda anilor ’60 a fost o decada importanta pentru moda, pentru ca a fost prima data in istorie cand hainele pentru tineret au izbucnit pe piata. Casele de moda creau haine pentru persoanele si membrii de elita ai societatii. Totusi, in timpul enormei revolutii sociale si politice din mijlocul anilor ’60, puterea adolescentilor si piata modei pentru ei a fost ignorata. Scena muzicii era vocea acestei generatii si a fost influentata de fashion icon-urile care erau create in acea perioada.
Prima miscare majora in moda s-a petrecut in Marea Britanie, odata cu lansarea trupei Beatles, The Rolling Stones si alte trupe pop si rock care se bucurau de o imensa popularitate.
In timpul celei de-a doua jumatate a anilor ’60, festivalul Woodstock si artisti precum Jimi Hendrix si Janis Joplin au influentat miscarea ” Hippie” care a inceput in San Francisco, California.
Anii ’60 au fost incarcati politic si multi artisti folk au aparut pe scena, precum Bob Dylan, Tom Paxton si Joni Mitchell si fanii le-au copiat imediat stilurile.

Citeste si:  Reduceri peste reduceri
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.