
La o nunta:
Nu purta alb, negru sau rosu
Lasa invitatia, sezonul si ora sa fie ghidul tau in a alege cu ce sa te imbraci. Daca esti totusi in pana de idei, si esti apropiata de mireasa, intreab-o pe ea ce ar fi mai potrivit, daca nu consulta domnisoarea de onoare sau mama miresii.
Pentru zilele de nunta, care tind sa fie mai casual, opteaza pentru o rochie pana la genunchi intr-un material precum bumbacul. In vremea mai calda sau in regiunile mai calde, se potriveste un stil vaporos si pantofi cu varful decupat. Palariile simple sunt de asemenea de mare efect. Daca ceremonia este dupa-amiaza si receptia seara, atunci evenimentul este semi-formal, ceea ce necesita o rochie de cocktail sau un costum de seara intr-o culoare care nu o va eclipsa pe mireasa. De exemplu, rozul palid este ok, dar rozul aprins nu.
Totusi, oricum te-ai imbraca trebuie sa uiti ca vedeta serii este mireasa.
La o petrecere cocktail:
Rochiile de cocktail sunt intotdeauna in stil, dar ai si alte optiuni.
In zilele noastre o petrece cocktail poate insemna orice.
Dar, in majoritatea cazurilor, petrecerile cocktail se refera la rochii casual, asa ca s-ar putea sa dai gres daca porti un top cu ceva detalii speciale sau o fusta. Evita materialele care sunt prea casual precum denim-ul.
O rochie pana la genunchi din satin, tocuri, cercei si bratari este look-ul cel mai potrivit.
Tine minte ca orase diferite au propriile lor coduri in ceea ce privesc rochiile.
La o cina de afaceri sau la o petrecere de la companie
Pastreaza inca lucrurile profesionale, dar in linie cu evenimentul. Nu uita ca inca lucrezi.
Atunci cand te imbraci pentru munca, cultura biroului tau ar trebui sa te ghideze. Daca este un mediu conservativ, imbraca-te conservativ si la evenimente. Dar nu conteaza cat de relaxat este mediul de la birou sau ocazia, nu purta niciodata ceva provocator. Un outfit care poate revela prea mult te poate impiedica de a fi luata in serios atunci cand vine vorba de promovari.
Pentru cinele de afaceri sunt potriviti pantalonii cu un pulover rafinat sau cu o bluza sau un blazer. Daca te duci la o petrecere de la munca direct de la serviciu, incearca o rochie intr-o culoare inchisa , sau poarta un costum cu o bluza feminina si pantofi de seara, intr-o nuanta metalica.
La un interviu de munca
Nu poti da niciodata gres cu un costum, dar in multe cazuri nu este singura sau cea mai buna alegere.
In general, companiile traditionale, accepta costumul ca fiind standard. In opinia angajatorilor, daca porti un costum inseamna ca esti cu adevarat interesata de pozitie. Totusi, in domenii creative sau artistice precum design, media, retail, technology, poate fi in pas in plus daca incerci sa iesi din comun. Incearca o rochie cu o centura lata, sau o rochie gen creion cu o bluza si o jacheta. „Atunci cand angajez imi place sa vad outift-uri care imi spun ca respectiva candidata are un simt personal de stil” a declarat Paul Howalt, director si proprietar Tactix Creative, o firma de succes din Mesa, Arizona.
Astfel, oricat de casual ar fi mediul, niciodata sa nu consideri ca este ok sa porti jeansi la un interviu. Nu te imbraca ca si cand job-ul este deja al tau.
In orice caz, imbracamintea ar trebui sa fie impecabil de curata, calcata si asortata. Sub nici o circumstanta nu ar trebui sa fie murdara, sifonata sau prea stramta.
La prima intalnire:
Imbraca-te conform personalitatii tale, dar ai grija, pentru ca nu este momentul sa iti asumi riscuri.
In primul si in primul rand, ar trebui sa te simti tu. Alege un outfit care te face sa te simti minunat. Daca ai o culoare preferata sau care te avantajeaza, poart-o. Sau daca ai niste pantaloni pentru care ai primit multe complimente, iarasi e o solutie buna. Dupa cum o vorba veche spune, nu mai ai niciodata o a doua sansa sa faci o prima impresie buna. Nu purta ceva prea stramt sau prea scurt, nu incerca prea multe trend-uri de o data. Pentru prima intalnire alege un outfit colorat, feminin si care lasa loc imaginatiei.