Cum imi curat bijuteriile

Oricat de veche ar fi o bijuterie, intotdeauna ea trebuie sa arate bine. Din pacate, de obicei piesele tale favorite au nevoie cel mai des de curatare, deoarece purtarea frecventa le face sa para murdare, fade. Din fericire insa, poti sa-ti faci bijuteriile, indiferent daca sunt pietre sau metale pretioase, sa arate ca noi utilizand cateva metode simple, la indemana oricui.

Sapun si apa
Umple un bol cu apa calduta si pune putin detergent. Puneti bijuteriile in apa timp de 2-5 minute iar apoi le poti lua si peria cu o periuta de dinti. Clateste cu apa calduta pentru a elimina excesul de detergent, iar apoi lasa-le la uscat pe un prosop pufos peste noapte. Aceasta metoda poate fi folosita pentru aur, argint, diamante si opal.
Sapun de bebelusi
Umple un bol cu apa, ca la metoda precedenta, dar de data aceasta foloseste sapun de bebelusi in loc de detergent. Pune bijuteriile in apa, dar nu le lasa mai mult de 1 minut. Apoi le scoti si le stergi pentru uscare cu un material pentru lustruit, ca de exemplu pielea de caprioara. Aceasta metoda este folosita pentru a nu zgaria suprafetele fine si dupa cum v-ati dat seama probabil deja, este ideala pentru a curata perlele si pietrele pretioase.
Praf de copt
Pune peste suprafata unui bol folie de aluminiu si puneti bijuteriile in el. Acopera cu praf de copt astfel incat bijuteriile sa fie in totalitate acoperite, iar apoi toarna putina apa fierbinte. Cand mixtura inceteaza sa mai faca bule, scoate bijuteriile si clateste-le cu apa calduta. Lustruieste apoi cu o carpa moale. Aceasta metoda este buna numai pentru argintul patat, fara pietre pretioase integrate.
Amoniac
Umple un bol cu o ceasca de apa calda si un sfert de ceasca de amoniac. Pune bijuteriile in el si lasa-le 20 de minute, apoi scoate-le si periaza cu o periuta de dinti. Clateste cu apa calda si lasa-le sa se usuce pe un prosop pufos. Aceasta metoda cu amoniac poate fi folosita pentru diamante si bijuterii ce contin platina.

Citeste si:  O toamna in MARE Stil!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.