Ce presupune feminitatea

Cand eram mai mica, mama imi spunea ca e mai importanta sa fii desteapta decat feminina.
Feminitatea a fost tot timpul comparata cu slabiciunea, cu faptul ca o femeie nu se poate descurca fara sprijinul sau ajutorul unui barbat. In realitate lucrurile nu stau deloc asa.
A fi feminina inseamna a fi desteapta, puternica si independenta. A avea incredere in propriile forte si a face ca lucrurile sa mearga in asa fel incat sa te simti fericita si implinita in orice moment.
Dar a fi feminina mai inseamna si a avea o garderoba bine pusa la punct, in detaliu chiar, cu haine si incaltaminte stilata, cu accesorii finute si delicate.
Feminitatea tine foarte mult si de educatia pe care ai primit-o cand erai mica si de exemplele din familie care ti-au marcat existenta si gusturile in materie de haine.
Inca de mici, ne imbracam in hainele mamei, ne incaltam cu tocurile ei si ne fardam de zor, de parca ne pregateam sa iesim in oras cu prietenele sau la vreo intalnire romantica.
In zilele noastra feminitatea a fost dusa un pic la extreme: daca acum 20 de ani, o fata de 15 ani abia invata sa mearga pe tocuri sau sa se fardeze, in zilele noastre nu numai ca au deja colectii impresionante de pantofaraie cu toc sau truse de machiaj, au si zeci de lucruri si haine care abia le acopera fundul cand ies din casa. Ei bine, aceste „fetite” se considera femei in toata regula si prin vestimentatia si comportamentul lor ele cred ca sunt feminine.
Faptul ca porti o fusta scurta sau o bluza decoltata nu este suficient pentru a te considera feminina.
A fi feminina implica foarte multe lucruri: comportament, educatie si abia dupa aceea stilul vestimentar.
Mi s-a intamplat de foarte multe ori sa intalnesc persoane despre care credeam ca sunt rafinate, feminine si stilate, datorita hainelor pe care le purtau. Insa in momentul in care au inceput sa vorbeasca si sa-si „dea arama pe fata”, am realizat ca aparentele inseala si ca nu haina face pe om, ci educatia si comportamentul.
Deci… ce inseamna a fi feminina?

Citeste si:  Cat mai multa eleganta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.