fbpx

Tineri designeri

Anterior am sondat filosofia marilor nume din moda, incercam acum sa vedem cum au reusit unii foarte tineri sa fie apreciati pentru creativitate, talente ascunse in umbra caselor de moda cu renume.

Nicolas Ghesquiere a avut norocul sa intre in domeniul modei inca inainte de a incepe sa studieze la liceu. Si-a continuat studiile in paralel cu munca in design, timp in care a reusit sa „fure” meserie de la unii dintre cei mai buni designeri ai momentului in Luodon, nume ca Agnes B. Si Corinne Cobson. Dupa o perioada lunga de munca voluntara pentru casa de moda Balenciaga, inca din 1995, el a fost observat ca talent si i s-a oferit un post in cadrul liniei principale de pret-a-porter. Majoritatea oamenilor care au lucrat cu el il descriu ca fiind un iubitor al extremelor si cred ca insusi marele Balenciaga (supranumit de catre Christian Dior „maestrul nostru al tuturor” ar fi aprobat modelele sale. Fiind un copil al anilor ’80 Nicolas este si va fi mwereu, dupa spusele sale, inspirat de acea decada proolifica si ametitoare in istoria modei: „Imi place sa induc oamenii in eroare, sa ii dezechilibrez putin”. Scopul pare a fi incitarea la analiza si actiune.

Citeste si:  Profil de designer - Elie Saab

Sophia Kokosalaki este un alt creator de moda al carei tel este sa atinga o coarda sensibila in sufletul celor care ii vizioneaza sau poarta hainele. Inspiratia sa profunda este mitologia natala a Greciei si istoria plina de semnificatii a acestei tari aride. Sophia a studiat lieratura greaca la Universitatea din Atena iar ulterior a inceput pregatirea in design la Central Saint Martins.Munca sa in creatie vestimentara a purtat-o in Londra unde este bazata intreaga sa afacere si casa de moda. Un design care poate fi numit semnatura Sophia Kokosalaki ar trebuie, dupa spusele sale, sa implice „o croiala elaborata, elemente traditionale sau militare si o silueta alternativa sau teutonica”; ea isi doreste pur si simplu ca hainele care ii poarta numele sa arate asertive. Munca sa drept consultant pentru marca Fendi i-a adus un nou nivel de intelegere a feminitatii, si a jocului cu non culori. Distinctia primita din partea Fundatiei Britanice pentru Arta ii incununeaza eforturile de pana cum si munca ii va fi urmarita in continuare de catre intreaga industrie.

Citeste si:  Pantalon versus fusta

Zac Posen – numele noului copil teribil al modei (nu doar teribil de tanar ci si teribil de talentat), copil care desena schite de moda inca de la o varsta frageda. Succesul creatiilor sale l-a determinat sa renunte la studii si sa inceapa o colectie proprie, in anul 2002. El a ales sa isi educe simtul pentru moda la Muzeul Metropolitan din New York, unde a petrecut doi ani printre creatii vestimentare relevante in istoria modei. Crezul lui suna asa: „Creez gandindu-ma la genul de femeie pe care l-as intruchipa eu: inteligenta, puternica si excentrica” , si isi descrie munca drept tehnica, figurind o silueta feminina, senzuala si vorace. Pentru Zac cele mai importante lucruri sunt vointa si generozitatea in viata si perfectiunea in moda. Combinatia de simboluri si forme ale frumusetii, sexualitatii si feminismului este exact idealul sau de expresie a atitudinii in forma vestimentatiei.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.