Second Skin by Mirela Diaconu

Pe data de 5 noiembrie, in The Ark, a avut loc spectacolul de prezentare a colectiei Second Skin, creata de designerul Mirela Diaconu. Show-ul a cuprins o interferenta a artelor, in care dansul, muzica si moda au incercat sa se contopeasca si sa formeze un tot unitar.

Conceptul colectiei Second Skin porneste de la ideea ca haina este armura noastra urbana, ea ne remodeleaza corpul si, nu in ultumul rand, poate incita si starni controverse. Redefinirea trupului uman se realizeaza prin invaluirea sa in materiale flexibile, fluide, transparente, mate sau lucioase, ce se suprapun in straturi, modeleaza, incorseteaza corpul, formeaza volume noi, se drapeaza pe corp si dau senzatia de dezinvoltura si ca totul este la voia intamplarii.

Citeste si:  Trend report - haine si accesorii cu franjuri

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

Inainte de prezentarea propriu-zisa a colectiei, publicul si-a putut delecta privirea cu un spectacol realizat de doi dansatori profesionisti in acoduri de muzica rock. Pe aceleasi ritmuri de muzica rock, manechinele au inceput sa prezinte perceptia designerului asupra modului in care poate fi interpretat vesmantul in rolul sau de cea de-a doua piele. Precum era de asteptat, tinand cont de denumirea si tematica colectiei, cromatic au dominat culorile apropiate de nuata pielii, precum tonurile de bej.

In colectie, s-au putut sesiza tinute cu decolteu adanc in V, pantaloni slim cu talie inalta, topuri fara bretele, redingote interesant realizate si sortimentul de tip body, ce foloseste drept suport pentru suprapunerile si intercalarile de materiale.

Citeste si:  Alegere rochie de mireasa

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

Designerul a reusit sa evidentieze in mod interesant ideea de baza a colectiei, culorile nude se confunda parca cu textura pielii, suprapunerile de materiale transparente peste unele mate sugereaza ideea de suprapunere de straturi de piele, drapajele parca au viata, precum nistre incretituri de piele, insa satinul, in special cel de culoare aurie, datorita texturii sale lucioase, fiind prea contrastant si parca din alta poveste, da o cu totul alta conotatie, una necorespunzatoare tematicii.

In urma unei observatii mai amanuntite, se pot sesiza detalii precum aplicatii de perle pe lateralul pantalonilor slim si pe bluzele din voal.

Citeste si:  Care sunt tendintele sezonului rece 2012?

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

In incheiere, ne sunt prezentate o serie de rochii lungi de seara, ce infasoara corpul in straturi de material, insa in acelasi timp ii si dezvaluie formele prin multa transparenta.

Printr-o cromatica dominata de mult bej, auriu si negru, multe drapaje, suprapuneri si intercalari de materiale, asimetrie si senzatie de dezinvoltura, designerul Mirela Diaconu incearca sa ne expuna perceptia sa asupra vestimentatiei percepute precum un al doilea strat de piele.

Pantofii din velur sau piele mata au fost creati de Smiling Shoes, machiajul de catre Mirela Vescan, iar coafurile ce au completat senzatia de alungire a siluetelor, de catre Laurent Tourette.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.