Profil de designer – Maria Lucia Hohan

Numele acestei creatoare de doar 28 de ani s-ar putea sa nu va sune cunoscut, si asta deoarece ea este mult mai apreciata in strainatate decat in Romania.

Maria Lucia Hohan este licentiata in design vestimentar a Institutului Superior de Arte Aplicate LISAA din Paris, si a inceput lucrul in moda ca ilustrator pentru brandul Krizia din Milano. Ea si-a inceput afacerea in 2003, la doar 23 de ani, cu doar 800 de euro – si-a deschis un atelier propriu de creatie vestimentara, o afacere care a crescut foarte repede ca faima si cerere. In curand, casa de moda MLH a devenit cunoscuta datorita aparitiilor in editiile locale ale revistelor de moda ELLE, Cosmopolitan sau Glamour, si creatoarea a lucrat chiar si ca stilist/consultant pentru un numar de persoane publice autohtone.

Citeste si:  Mai inalta si mai slaba

Abilitatea Mariei Lucia Hohan de a se „juca” cu texturi si forme, astfel incat sa creeze o imagine de feminitate pura, de emotie incontestabila, este ceea ce i-a stabilit reputatia de designer exceptional. Intregul concept al unei colectii semnate de ea poate fi definit prin contrastele intre materiale fluide: matase, satin, jerseu de bumbac, si cele reci: piele naturala, texturi metalice, accesorii inedite si straluciri electrizante. Unele creatii cu un accent deosebit vintage (datorita efectelor „laser cut”, a pliurilor elaborate) exprima cel mai bine talentul Mariei Lucia Hohan.

Citeste si:  Andreea Raicu a creat in exclusivitate pentru Designers for Kids prima sa colectie de haine pentru copii

Caracteristici ale femeii care prefera vestimentatia imaginata de catre creatoare: „frumoasa, carismatica, increzatoare in fortele proprii, indragostita de viata si cu o atitudine ludica, jucausa fata de viata. Tinuta vine ca un accesoriu de forta care trebuie sa potenteze personalitatea puternica a acestei femei si frumusetea sa interioara. Ea isi cere dreptul de a fi observata si admirata. ”

In anul 2006, designerul a decis sa isi lanseze brandul la nivel international si a ales ca platforma Parisul. In prima instanta, a participat la diverse evenimente de moda si in cadrul unor showroom-uri, unde creatiile sale au primit aprecierea meritata si comenzile n-au mai contenit. La doi ani de la acea decizie indrazneata, hainele marca MLH se vand cu succes in Paris, New York, Los Angeles, Londra, Atena, Kuweit, Dubai, Tokio si Copenhaga, si desigur Bucuresti.

Citeste si:  Incaltamintea sezonului de toamna-iarna 2010/2011

Maria Lucia Hohan va fi asteptata la Bucuresti pe 29, 30 si 31mai, la prima editie a festivalului de moda PASARELA Bucuresti/Paris 2008. Ea a fost selectionata de catre revista Beau Monde, dintre un numar mare de designeri romani pentru a-si prezenta noua colectie in cadrul acestui inedit eveniment. Ei vor fi jurizati de 5 profesionisti ai modei din Franta, iar laureatul va fi invitat sa-si prezinte colectia in Franta.

www.mlh.ro


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.