fbpx

Profil de designer – Marc Jacobs

Marc Jacobs reprezinta schimbarea in tumultul mondial din moda. Inaintea sa singurul designer de origine americana cu adevarat cunoscut si apreciat in lume a fost Tom Ford, cel putin din aceasta generatie, caci Ralph Lauren este intr-o cu totul alta liga. Marc este unul din cei mai influenti si puternici barbati din lume, conform topului facut in anul 2007 de catre revista Out .

Micul Marc isi dorea sa devina designer vestimentar, a fost inconjurat de femei crescand, femei care i-au influentat devenirea si l-au invatat sa dea forma dorintelor estetice feminine. In timpul adolescentei Marc Jacobs a lucrat intr-un magazin foarte bine cotat din New York, Charivari, loc in care a cunoscut designeri care i-au indreptat atentia si spiritul avid de cunoastere catre o viziune personala in creatia vestimentara. Artistul devenit mai apoi „Guru al Grunge-ului” asa cum a fost supranumit de catre revista Women’s Wear Daily si-a folosit ucenicia la maxim.

Citeste si:  Alegerea culorilor potrivite pentru tine

Formarea a inceput la High School for Art and Design pana in anul 1981, urmand apoi Parsons School of Art and Design, studii universitare in timpul carora designerul nu si-a uitat radacinile si a creat o mica colectie de tricotaje pentru magazinul care i-a gazduit adolescenta: Charivari.

Primul sau job, in 1985, a fost de vicepresedinte al departamentului de vestimentatie feminine in cadrul comapniei Perry Ellis, unde a fost descoperit de cei care fac si desfac destinele in moda: redactorii sefi ai marilor reviste de moda ca Anna Wintour, si reprezentantii magazinelor mari ca Bloomingdales. Arta sa a devenit in curand prea radicala pentru compania Americana si , desi a castigat premiul „Designerul Anului” in 1992, a parasit Perry Ellis pentru a isi incepe afacerea proprie impreuna cu partenerul sau Robert Duffy. Dupa colectiile de la inceputul anilor ’90, in care a adus un pic de glamour in curentul vestimentar grunge, aici isi expune viziunea asupra feminitatii, prin culoare, textura si o silueta mai mult europeana decat nordamericana.

Anul 1997 i-a adus in cale o noua provocare, aceea de director de creatie pentru brandul francez de success Louis Vuitton, unde alaturi de artisti tineri cunoscuti, ca Takashi Murakami, a reinventat conotatiile traditionale ale luxului cu care aceasta casa de moda s-a impus pe piata. Noile modele de posete cu logo-ul LV in culori neon a devenit la fel de fashionable ca cel vechi.

Citeste si:  Parfumurile preferate ale femeilor

In timp Louis Vuitton, Marc by Marc Jacobs au devenit imsemne ale unui gust impecabil si ale creatiei vestimentare avangardiste, iar prezentarile de moda n-au incetat sa adune atat amatori celebri cat si profesionsiti versati. Printre amatory se numara Sarah Jessica Parker, Winona Ryder (care a si fost prinsa sterpelind creatiile lui dintr-un mare magazin newyorkez), Michael Stipe de la REM, prieten apropiat al designerului, si modele celebre ca Naomi Campbell sau Linda Evangelista. De curand vestimentatia semana Marc by Marc Jacobs se gaseste si in Romania, in The Place Concept Store, Calea Victoriei nr. 46.

Daca acest profil nu v-a convins ca este un adevarat talent, atunci lasam imaginile sa va convinga!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.