Profil de designer – Claudia Castrasse

Claudia Castrase a absolvit Academia de Arte Plastice din Bucuresti in 2003– sectia moda. In 2004, a deschis atelierul de creatie si productie „Atelier Claudia Castrase”.

Din 2005, are numeroase colaborari ca asistent de costume pentru productii cinematografice, semneaza costumele la piese de teatru, iar piese vestimentare din creatia sa se regasesc in magazine de profil. De asemenea, realizeaza creatia si productia pentru costume la diferite evenimente, printre cele mai recente fiind „Siab 2007” – pentru Mercedes.

Anul 2007 este de departe cel mai prolific an in cariera Claudiei Castrase, confirmarea talentului sau venind in urma prezentarii colectiei de toamna-iarna intitulate „Smart Eyesight” in cadrul Romanian Fashion Week, Iasi 2007.

Citeste si:  De Valentine's Day se poarta roz!

Dupa ce e numita de catre critici si publicatii de renume ca fiind revelatia Romanian Fashion Week 2007, Claudia Castrase este invitata cu colectia „Smart Eyesight”, reinterpretata, la Best New Comers 2007 si la Ford Models.

Colectia „Smart Eyesight” se bazeaza pe simplitate si minimalism in ceea ce priveste forma, materialul si culoarea. Piesele colectiei se impun printr-un look smart, purtabil, epurat de elemente ostentative. Este rezultatul influentelor venite din suprapunerea a doua culturi: asiatica si europeana: cu preluari din costumul traditional japonez si din spatiul anglo-saxon, reinterpretate pe tiparul de baza european. Combinatia intre geometria grafica a texturii materialelor, 2d, si rigoarea tipica costumului japonez, sunt tinute sub control si se topesc integrandu-se perfect ideii de croi contemporan european.

Citeste si:  Profil de model - Isabeli Fontana

In antiteza spatiului asiatic si a detaliului de influenta anglo-saxon, se afla elementul cromatic care se inscrie in spatiul european si a tendintelor acestui sezon. Colectia se caracterizeaza printr-o combinatie de ton in ton-gri-sparta de prezenta rosului si a negrului. Nuantele sunt bine armonizate, temperandu-se prin alaturare, dar fara a-si pierde din personalitate. Ritmul colectiei este accelerat si dinamizat de accentele de rosu.

KARYATIDES este propunerea lansata iubitorilor de moda de Claudia Castrase pentru primavara – vara 2008, fiind prima ei prezentare personala, prilej cu care se va lansa oficial si brand-ul Claudia Castrase, precum si web site-ul www.claudiacastrase.com

Citeste si:  Modele de paltoane de dama potrivite fiecarei fizionomii in parte

Principala sursa de inspiratie si documentare este arhitectura si elementele decorative ale coloanelor Greciei antice. „M-a fascinat ideea «traducerii» cariatidelor intr-un context actual; femeia infatisata de mine in aceasta colectie este, asemeni cariatidelor, o imbinare de putere, gratie si sensibilitate”, spune Claudia Castrase despre Karyatides.

Soarele mediteranean in toate ipostazele lui coloreaza subtil plaja de gri-uri a ansamblurilor vestimentare din voal, satin sau matase, prin introducerea unor nuante de orange, rosu, bleu, albastru sau marin.

Tinutele sunt completate de incaltamintea creata de Coca Zaboloteanu si de accesoriile Iulianei Asoltanei.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.