fbpx

Profil de designer – Christian Louboutin

Christian Louboutin este numele de pe buzele tuturor atunci cand vine vorba de pantofi. Si nu orice fel de pantofi, nu pantofi couture, asa cum sunt cei Manolo Blahnik, ci pantofi durabili si sexy, incredibili de sexy. Celebritati de notorietate internationala, de la Angelina Jolie pana la Madonna, sunt cliente ale brandului Louboutin; si Kylie Minogue a purtat o pereche in videoclipul melodiei „2 hearts”. Pana si capricioasa Oprah a dedicat o emisiune intreaga lui Louboutin si creatiilor sale.

Christian Louboutin s-a nascut si a crescut in Paris, orasul tuturor posibilitatilor in arta, si asta i-a marcat drumul in viata. Incepand cu anul 1978, a fost „introdus” in lumea fascinanta a clubului restaurant The Palace, unde a ramas marcat de frumusetea si farmecul unor dansatoare si showgirls. Prima sa sansa a venit de la Folies Bergeres, unde si-a facut un nume, urmand apoi sa lucreze alaturi de Charles Joudan, si in 1992 cu case de moda renumite: YSL, Saint Laurent, Chanel, locuri in care se poate spune ca si-a facut ucenicia. In anul 1988, a ales sa se alature lui Roger Vivier la Dior, acesta fiind o legenda in viata in domeniul creatiei de incaltaminte glamour.

Citeste si:  Cum ne imbracam la cununia civila?

Abia in anul 1992 apare primul magazin Louboutin, pe malul drept al Senei, loc in care isi poate extinde propria viziune: rosu aprins pentru talpa exterioara a incaltamintei, ceea ce ii face inimitabili si usor de recunoscut. „Talpa neagra este pentru vaduve, talpile beige sunt pentru femeile milaneze, insa talpile rosii sunt pentru femeia care vrea sa flirteze si totusi sa aiba timp sa danseze.”, explica Louboutin aceasta mica excentricitate. Se spune ca ideea i-a venit designerului in timp ce lucra la o pereche de stilettos inspirati de imprimeurile lui Andy Warhol, si a devenit trademark pentru marca sa. Cu toate acestea, se pare ca pantofii Louboutin sunt preferati pentru nunti, dam cateva exemple de celebritati care au purtat asa ceva la nunta: Sarah Jessica Parker, Nicole Kidman, la nunta din Australia cu Keith Urban, si Christina Aguilera. Doar cateva din cele cucerite de frumusetea designurilor Christian Louboutin, printre care se numara si Elizabeth Taylor sau Caroline de Monaco.

Citeste si:  Charles Philip Shanghai: cei mai in voga balerini reuniti la Experiment Point

Christian Louboutin este la fel de rafinat ca femeile elegante si senzuale care aleg sa investeasca in condurii sai frumos colorati. Denumit „zeul pantofilor” in Paris, el isi imparte timpul intre Franta si un mic coltisor din Egipt, unde sunt sigura ca este inspirat catre noi si noi modele.

3 Comentarii
  1. Pe mine nu ma incanta foarte mult pantofii cu botul decupat. Trebuie sa fii intr-un anumit fel ca sa-ti stea bine. Ca sa nu mai vorbesc de cele care au degetele la picioare cu adevarat urate. Si cand arati doar unul sau doua parca le accentuezi si mai mult hidosenia:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.