Portret de artist – Maria Filipescu

Maria Filipescu este un artist complet: picteaza, deseneaza, sculpteaza, creeaza haine, insa intotdeauna se intoarce la bijuterii. „Datorita trecutului meu, in care am lucrat atat in pictura, cat si in sculptura, eu vad bijuteria, podoaba, ca pe o lucrarea de arta in miniatura. In nici un caz, ca pe un accesoriu care vine sa sustina vestimentatia. Pentru mine, bijuteria nu trebuie sa aiba rol functional. Trebuie sa incante privirea si sufletul.”

Citeste si:  Selena Gomez lanseaza prima colectie pentru Adidas - NEO

Designerii ei preferati sunt John Galliano, Terry Mugler, Alexander McQueen si Jean Paul Gautier, pentru ca au un stil aparte de a da forma accesoriilor si de a le considera la fel de importante ca si obiectele vestimentare. Interesanta este alegerea Mariei de a abandona, dupa patru ani, designul vestimentar, motivandu-si aceasta alegere astfel: „Nu ma regaseam in creatiile din zona vestimentara. Nu imi placea lumea modei, cel putin asa cum se vedea din afara.”

Citeste si:  Alege parfumul in functie de imbracaminte

Pe 6 mai, la Galeria Montage, a avut loc lansarea primei colectii de bijuterii, Cronos|Inceputuri, semnata de Maria Filipescu.

Colectia are ca sursa de inspiratie complexele mecanisme de ceas, Maria gasind poezia din spatele acestui obiect pur functional, care ne traseaza limite in cotidian. Cronos cuprinde 19 piese: bratari, cercei, coliere, brose, cravate si inele, fiind compuse din elemente autentice de ceas, asociate cu satin, dantele, matase, catifea, organza si materiale precum alama, argintul, lanturi si perle.

Citeste si:  Colectia Freevole by Mihaela Zvinca

Ineditul concept de a transforma o piesa de ceas in axul unei bijuterii, efectul pe care produsul final il creeaza, face colectia Cronos o expresie artistica.

Piesele acestei colectii se realizeaza la comanda, putand fi chiar personalizate in functie de preferintele clientului. Pentru mai multe detalii, vizitati site-ul Mariei Filipescu www.artbiju.ro .

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.