fbpx

Out of the Gate – Lena Criveanu primavara-vara 2013

Lena Criveanu a surprins publicul la fiecare defileu cu talentul sau de a reinterpreta, intr-o maniera moderna, elemente din cultura populara romaneasca imbinandu-le cu tendintele internationale. Designerul a ales sa foloseasca simboluri stravechi din arta rupestra, simboluri pe care vechii locuitori ai tarii le foloseau pentru a-si infrumuseta obiectele din gospodarie, hainele si, de ce nu, pentru a comunica cu generatile viitoare.

Fidela artei romanesti, fidela istoriei Romaniei, de aceasta data, Lena Criveanu s-a inspirat din minunata cultura Cucuteni, unica in Europa. Din aceasta arta, faimoasa pentru ceramica exceptionala, isi primeste delicatetea si forta noua colectie Out of the gate.

Citeste si:  Paltoane barbatesti la moda

Plina de simboluri, mai degraba spirituale si in mare parte nedescifrate, cultura de la Cucuteni a fost recunoscuta de curand ca fiind cea mai veche din Europa si este reprezentata de ceramica de foarte buna calitate, bogat si variat pictata.

foto

Mai multe fotografii gasiti in galeria noastra foto!

Asa cum ne-a obisnuit deja, Lena a personalizat si aceasta colectie cu desene pictate manual folosind ca element central spirala ca simbol al libertatii si al iubirii. Spirala este elementul predominant in picturile de pe ceramica de Cucuteni, ea fiind un semn spiritual stravechi simbolizand vartejul cosmic, aspiratia spre infinit.

Citeste si:  Tinute pentru zilele speciale de Craciun

Culoarea de baza a colectiei este albul, cu accente de rosu si negru, amintind de culorile traditionale din pictura de pe ceramica de Cucuteni, dar si albastru, ca simbol al eliberarii.

foto

Mai multe fotografii gasiti in galeria noastra foto!

O colectie rafinata si senzuala, in care de la rochia fara spate pana la fusta pantalon, fiecare piesa este o completare a personalitatii femeii de astazi. Culorile pastelate, in tendintele internationale, pictura manuala, uneori ascunsa promitator, alteori exploziva, pun in valoare liniile fluide si siluetele de o feminitate infinita.

Citeste si:  COCOR PARTY FEVER!, moda si glamour 100% romanesc,marca IULIA ALBU

Nimic expus, totul intrezarit… cea mai sofisticata femeie!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.