Noua colectie Andreea Tincu – „In the Red Gray”

In the Red Gray este noua colectie Andreea Tincu creata special pentru Romanian Fashion Week. Colectia pentru toamna/iarna 2010/2011 este inspirata dintr-o poveste de Hans Christian Andersen „The Brave Tin Soldier” si ne aduce vestimentatie cu tenta de uniforma militara.

In the Red Gray este reinterpretata dupa colectia pentru primavera/vara 2011 care va fi prezentata la Amsterdam pe 25 si 26 iulie in cadrul Modefabriek, platforma New Design Area. Evenimentul se adreseaza profesionistilor, iar printre designerii participanti sunt nume sonore precum Karl Lagerfeld, Vivienne Westood, Moschino sau Kenzo.

Click aici pentru galeria foto.

Citeste si:  Regulile modei

Tinutele militare au forme riguroase si sacourile cu umeri marcati in stil masculin completeaza rochiile feminine si salopetele scurte cu elemente de voal. Cromatica acestei noi colectii este una minimalista, nuantele de gri si rosu se complimenteaza reciproc, iar tighelele in contrast pun in evidenta detaliile tehnice ale croielilor.

Colectia propune declinari ale stilului clasic, un joc in care reperele produsului sunt recompuse dupa alte principii decat cele cunoscute. Incaltamintea colectiei a fost creata de Mihaela Glavan si gentile sunt semnate de Anna Rinaldi.

Andreea Tincu este absolventa a Universitatii De Arte George Enescu Iasi – sectia murala ambientala. Primul contact cu industria textila a insemnat colaborarea directa cu Violeta Costin- RVL. Au urmat ateliere de moda, mai mult sau mai putin importante, unde designerul a invatat extrem de multe, de la proiectare si croit pana la finisarea produsului.

Citeste si:  Rochii de mireasa de la Rhea Costa

Click aici pentru galeria foto.

O perioada importanta in cariera sa a fost colaborarea cu Irina Schrotter. In prezent, deseneaza colectiile casual pentru reteaua de magazine Sense (tesaturi, tricotaje & jersey), dar si colectiile Andreea Tincu & Sense. Andreea Tincu a avut prezentari atat in Romania, cat si pe podiumuri din Kiev, Viena, Zagreb, Sarajevo sau Palermo.

Citeste si:  Rochite din vascoza

Sleep Bringing Red a fost colectia pentru toamna-iarna 2009/2010 prezentata in cadrul Kiev Fashion Week, urmata de Blanc de Vol pentru primavara-vara 2010 la Vienna Fashion Week, pentru ca apoi Andreea si Sense sa se intoarca de la Kiev, acolo unde si-au prezentat colectia toamna/iarna 2010/2011.

Linia Andreea Tincu&Sense va fi disponibila in The Place Bucuresti si direct in showroom-ul designerului din Iasi. Colectiile de serie – tesaturi si tricotaje, semnate Andreea Tincu, le puteti gasi in magazinele Sense din reteaua Carrfeour, Real si Mall.

Click aici pentru galeria foto.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.