Moda devine eco

Conceptul eco este deja un trend de sine statator, atat in frumusete, cat si in moda. Si iata ca apare ca titlu din ce in ce mai mult o noua campanie sociala care se refera la consumul responsabil. Aceasta sustine faptul ca diferenta apare atunci cand un consumator este dispus sa plateasca ceva mai mult pe un produs care sa nu dauneze mediului si propriului corp. Cererea determina oferta: bumbacul organic este greu de procurat, insa companiile mari de retail se mandresc cu stocurile lor care dateaza de peste 10 ani, exemplu Nike, Barney’s New York sau H&M. Levi’s a lansat o linie Eco Line cu jeans din texturi organice si nasturi din nuca de cocos. H&M a lansat o linie pentru copii din textile organice.

In cazul in care ai nevoie de o schimbare in viata ta, atitudinea eco este una din cele mai bune alegeri, in special din cauza efectelor pozitive pe termen scurt si lung. Vei invata sa cantaresti mai bine implicatiile actiunilor tale si sa ai mereu la indemana o alternativa la consumismul fara sens al secolului 21. Stimuleaza-ti creativitatea cu fiecare incercare de a infrumuseta casa sau garderoba, mizand doar pe materiale eco!

Citeste si:  Colectia Rue Des Trucs Resort 2011

Pana si cea mai ferventa sustinatoare a stilului de viata eco este o femeie careia ii place sa arate bine, sa fie considerata nu neaparat trendy, cat stylish. In Romania, veti gasi foarte putin produse pure, din materiale organice, insa veti gasi cu siguranta materiale netratate chimic, vopsite de mana, gen in, canepa, bumbac si puteti alege pielea ecologica sau nabuc in locul celei naturale.O duzina de vedete internationale dau tonul nu doar in moda eco, ci in gasirea unui echilibru intre tehnologia epuizanta si stilul de viata eco. Pe internet, site-uri de profil incarca pagini intregi de indemnuri la salvarea planetei prin renuntarea la materialele sintetice, la blana naturala si la pielea de animale: reptile, jaguar, etc. Intra si tu in generatia eco cool!

Citeste si:  Profil de model - Silvia Giurca

Recomandarile nostre: bumbacul 100%, inul si canepa, nabuc, piele ecologica, matase naturala, borangic, panza topita etc. Chiar si materialele neconventionale ale erei tehnologice sunt o varianta:
Cumpara din second hand-uri sau creatii simple de la consignatii si poti fi chic and cheap in varianta eco. Hainele la care multa lume renunta se gasesc apoi intr-un astfel de magazine si sunt, de cele mai multe ori, din materiale durabile si pure, ce nu merita sa fie pierdute in haosul generat de trendurile mereu schimbatoare.

Citeste si:  Accesoriile unei rochii de seara

Evita obsesia generala pentru textile eco, schimbarea se face treptat, cu fiecare gest. Iar fanatismul cautarii de materiale perfect organice te va deziluziona repede. Calea de mijloc a unui lifestyle ecologic o fac compromisurile la nivel de material, si nu conteaza atat de mult stilul, croiala, si adaosurile. Mergi pe bumbac clasic 100%, care poate arata fenomenal in culori puternice: negru, roz, galben, rosu aprins. Evita poliesterul, sinteticele pe baza de acrilice. Inul si canepa sunt materiale eco ieftine, pentru orice sezon. Acestea se preteaza mai mult pentru accesorii: posete, portmonee, bratari etc, sau detalii : nasturi imbracati in textile, curele din nabuc, piele ecologica.

Iata si galeria foto, unde vei gasi vestimentatie eco stylish pentru tine!


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.