fbpx

Kate Moss – fashion icon

Kate Moss. Toata lumea ii stie numele, insa nu pentru ca ar fi salvat lumea, ci pur si simplu pentru ca are stil. Orice s-ar spune despre Kate Moss in ziarele de scandal din intreaga lume, care au profitat din plin de relatiile ei furtunoase si de pasiunile mai mult sau mai putin ilegale, nu i se poate refuza titulatura de celebritate stilata.
Kate Moss este unul din fotomodelele cele mai faimoase, in anii ’90 ea se incadra chiar in lista de „supermodele” care mai cuprindea nume ca Linda Evangelista, Claudia Schiffer, sau Cindy Crawford.

A fost descoperita la doar 14 ani in aeroportul J.F. Kennedy intr-o escala in zborul Bahamas-Londra de catre Sarah Doukass, agent de modeling, pentru ca la 31 de ani sa fie inca una din cele mai bine cotate femei din lumea prezentarilor de moda, ceea ce este de remarcat considerind faptul ca media de varsta medie a unui fotomodel este 16 de ani. Kate si-a castigat celebritatea datorita intensei mediatizari a fotografiilor pentru campania Calvin Klein Jeans, campanie foarte bine primita de catre publicul international.
Englezoaica cu o aparenta fragila si un nucleu salbatic, ea prefera barbatii la fel de imprevizibili, furtunosi si stilati ca ea, de preferat staruri ale muzicii rock: Johnny Depp, cu care a avut o legatura foarte publica si „colorata”, Anthony Langdon sau Pete Doherty.

Citeste si:  Curatare bijuterii

Faptul ca ar putea fi numita pe locul doi in clasamentul celor mai orgolioase si rasfatate celebritati din lumea modei, dupa Naomi Campbell (de asemenea de „provenienta” britanica), in mod cert nu i-a daunat in cariera; publicitatea negativa este totusi publicitate. Ea nu zambeste aproape niciodata, poate un defect profesional, poate o incercare de a isi conserva aura de mister care a facut-o celebra. Kate Moss poseda mai multe trasturi distinctive, si nu doar de ordin fizic. Ea este foarte usor de recunoscut datorita atitudinii in primul rand, si in al doilea rand datorita ochilor migdalati si a alurii de inocenta asociate cu tenul si pistruii sai. Atractivitatea la nivel de imagine poate fi o consecinta indirecta a stilului de viata ales, si mai ales din faptul ca totul in viata ei este interesant pentru anumite categorii de public.

Citeste si:  Tonul feminin in moda

Kate Moss este clar o ambasadoare internationala a stilului; ea a primit chiar premiul Consiliului Designerilor din America pentru inflluenta ape care o exercita asupra lumii modei, si apare in orice clasament al celebritatilor bine imbracate, Vanity Fair septembrie 2006. Ea este o trendsetter, a adus in atentie multe elemente vestimentare noi : sorturile din denim, cizmele norvegiene ale anului 2004, jeansii conici, geanta oversized si a readus popularitatea taliei evidentiate prin curea subtire sau centura lata. Toate aceste detalii stilistice au fost impuse datorita reputatiei ei de „fashion icon”.

Kate este o aparitie foarte chic, mereu foarte bine imbracata si excelent accesorizata, care imbina elemente de stil rock and roll boem cu cele de feminitate clasica. Nu detine acele curbe senzuale apreciate atat de mult de barbati, insa se poate spune despre ea ca este un tip special, distinctiv de frumusete. Special este pana si zambetul ei femecator si rar vazut. Un lucru este cert despre Kate Moss: abunda de stil, este si va fi in continuare un model nu doar ca si ocupatie ci si prin puterea de influenta pe care o detine asupra maselor de femei care colectioneaza trenduri, si astfel si asupra inovatiilor in creatia vestimentara.

5 Comentarii
  1. acele curbe senzuale nu sunt apreciate doar de barbati. si noua, femeilor, ne plac formele. e draguta, dar cam \”scandura\” pentru gustul meu

  2. esti sigura ca ne plac formele?? cred ca mai ales ale noastre proprii!? cred ca ar fi de dorit sa fim sincere cu noi insine si sa admitem faptul ca ne dorim sa aratam asa ca ea, mai ales ca nu este atat de pirpirie, doar miniona. si chiar este genul care isi permite sa poarte orice, si chiar sa arate bine!

  3. Infatisarea nu e totul. Totusi are o viata cam dezlanata.
    Cred ca in afara de imbracaminte nici ea nu prea stie ce vrea.
    Nu mi-ar place ca model

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.