Iutta lanseaza prima colectie de pantofi la targul international Global Destination for Shoes and Accessories, Dusseldorf

Iutta, brandul cu dor de romanesc, participa in perioada 04-06 februarie la targul international Global Destination for Shoes and Accessories din Düsseldorf, unul dintre cele mai cunoscute evenimente din domeniu in Europa. Cu aceasta ocazie, atelierul lanseaza in premiera o linie urbana de pantofi din piele brodati cu motive traditionale ce vor fi prezentati intr-un decor original inspirat de maretia lui Brancusi si Eminescu.

Prima colectie Iutta de incaltaminte se remarca prin variatii de design si culori ce ofera o interpretare modernista simbolurilor folclorice romanesti. De la pantofi cu toc la pantofi platforma, cizme si ghete, noua gama introduce eleganta motivelor brodate in accesoriile unei tinute zilnice.

Printre participanti din toata lumea, Iutta se va diferentia la targul din Germania cu ajutorul gamei de produse premium ce sintetizeaza bogatia culturala regionala in simboluri atent bordate. Pe langa noua linie de pantofi, brandul va expune indragita gama de genti Dor de romanesc cu motive traditionale din cele 10 zone ale tarii, gentile multifunctionale Dor cu brau, colectia Dor de copilarie si noile accesorii ce constau in manusi si portofele.

Citeste si:  Blue mania verii 2011

„Acest eveniment international este sansa de a valorifica simbolurile ce ne caracterizeaza cultura romaneasca si ne inspira permanent: aspiratia catre infinitate ce transpare din sculpturile avantgardiste ale maestrului Brancusi si iubirea de natura ce se regaseste in opera lui Eminescu. Fuzionand aceste doua concepte, am creat cu ajutorul atelierelor NO NO NO si Materia un set-up iconic ce va sustine povestea brandului si va promova in acelasi timp si valorile noastre ca popor.”, spune Nicoleta Chirica, fondator si designer Iutta.

Citeste si:  Rochii de mireasa Maria Lucia Hohan primavara 2011

foto

Decorul conceput pentru targul GDS va fi expus la intoarcerea in tara in vitrina Galateca din cadrul proiectului ‘Maiastra Design’, iar cele mai noi produse vor fi disponibile spre achizitionare in shopul NeoGalateca afiliat galeriei.

De la lansare, pe langa participarea la targul GDS din Düsseldorf, Iutta a mai fost prezenta la evenimentul fashion Micam de la Milano, Bazarul Diplomatic de la Lisabona organizat de Ambasada Romaniei in Portugalia, expozitia itineranta ‘Maiastra’ organizata de Galateca si ICR la Dublin si Berna, dar si festivalul Catsheuvel din Haga.

Citeste si:  Fashion icon

Despre Iutta
Iutta este un atelier de creatie care are in portofoliu genti si accesorii din piele cu motive de inspiratie traditionala. Brandul reflecta dorul de romanesc prin valorificarea folclorului, suplinind nevoia de identitate care caracterizeaza prezentul. Creatiile Iutta au in spate o poveste, un dor ce le inspira pe cele care le poarta sa isi aminteasca unde le sunt cu adevarat radacinile si valorile. Cum frumos ne descria o sustinatoare: „Voi, Iutta, ne faceti sa iubim dorul, desi el implica o absenta.”
Mai multe detalii pe www.iutta.ro si www.facebook.com/Iutta.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.