Iutta lanseaza colectia „Dor de copilarie”: genti cu ilustratii ale povestilor romanesti indragite de cei mici si cei mari

Basme din mitologia romaneasca, povesti cu zane, personaje cu puteri supranaturale si filme cu eroine memorabile – toate acestea au inspirat noua colectie Iutta intitulata „Dor de copilarie” ce contine genti din piele cu ilustratii ale celor mai indragite povesti autohtone. Recenta linie poate fi purtata deopotriva de fiice si mame ce impart acceasi pasiune pentru lumea fantasticului, dar si pentru moda.

Dor de copilarie s-a nascut din nostalgia legata de o perioada idilica, de sentimente vibrante, autentice si pure, joc si joaca, amintiri de nesters ce dainuie o viata. Pentru inceput, povestile ce sunt redate grafic in cadrul colectiei sunt: Lizuca, fetita din Dumbrava minunata, nedespartita de al ei Patrocle; Veronica cea voioasa si pusa pe sotii; Ileana Cosanzeana, zana din folclor cu parul de aur si Capra cu trei iezi, metafora plina de simbolism pentru iubirea de mama.

Citeste si:  Se poarta dungi

foto

Nicoleta Chirica, fondatoare si designer Iutta, povesteste: „Dorul de copilarie e un sentiment minunat de care nu ne despartim toate viata si prin aceasta colectie am gasit o metoda de a-l tine mereu alaturi de noi si de sufletul nostru. Iar alegerea de a-l reprezenta prin ilustrarea celor mai frumoase personaje cu care am crescut si de a crea gentile atat pentru fetite, cat si pentru mamele acestora, onoreaza minunata legatura care s-a creat intre cele doua generatii prin ritualul de a nara, de a spune povesti.”

Citeste si:  Andreea Raicu Stilist Personal

foto

Designul, dar si bareta reglabila fac din geanta Dor de copilarie un insotitor fidel pentru orice ocazie, versabil, potrivit atat pentru cei mici, dar si pentru cei mari. Ilustratiile ce complimenteaza cromatica acestor creatii sunt realizate manual si imprimate ulterior digital pe geanta de piele.

Gentile din noua colectie pot fi achizitionate de pe site-ul www.iutta.ro/dor-de-copilarie, unde sunt disponibile sub forma unui catalog online.

De asemenea, acceptand invitatia celor de la Asociatia Studentilor la Istorie „Dacia”, o geanta „Dor de copilarie” va fi oferita spre licitatie proiectului caritabil ce va avea loc astazi la Mercy Charity Boutique, in scopul strangerii de fonduri pentru copiii de la Centrul Sfantul Nicolae, Bucuresti.

Citeste si:  Greseli in materie de moda

foto

Despre Iutta
Iutta este un atelier de creatie care are in portofoliu genti si accesorii din piele cu motive de inspiratie traditionala. Brandul reflecta dorul de romanesc prin valorificarea folclorului, suplinind nevoia de identitate care caracterizeaza prezentul. Creatiile Iutta au in spate o poveste, un dor ce le inspira pe cele care le poarta sa isi aminteasca unde le sunt cu adevarat radacinile si valorile. Cum frumos ne descria o sustinatoare: „Voi, Iutta, ne faceti sa iubim dorul, desi el implica o absenta.”

Mai multe detalii pe www.iutta.ro si www.facebook.com/Iutta.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.