Ingrid Vlasov la Paris Fashion Week – „I feel love…”

Prezenta pentru a treia oara consecutiv la Saptamana Modei de la Paris, designerul Ingrid Vlasov si-a prezentat la Couvent des Cordeliers, o veche manastire a franciscanilor, colectia primavara-vara 2011.

foto

Inspirata din arta traditionala romaneasca, colectia I feel love… se inscrie intr-un rafinament lejer, romantic si extrem de feminin. „Arta traditionala romaneasca este sursa mea principala de inspiraÅ£ie, o consider inepuizabila si doresc sa fac cunoscută traditia noastra in lume. Este o colectie mult mai romantica decat celelalte”, spune creatoarea. Taieturile sunt simple, inspirate din anii ‘70, fiind o colectie de o eleganta senzuala si o naturalete nobila.

Citeste si:  Vanessa Paradis - chic francez

Click aici pentru galeria foto.

„Ingrid si-a continuat vocabularul estetic axat pe fluiditate, senzualitate, transparenta si pe o gama cromatica foarte bine definita: alb, ecru, bej, negru. Ce am remarcat a fost evolutia pe zona de dantele, care se regasesc sub toate aspectele,” a comentat criticul de moda Alin Galatescu pentru un cotidian national.

Citeste si:  Romanian Fashion Week 2010

foto

Motivele brancusiene, folosite si in colectia anterioara, „au conturat imaginea unei femei introvertite, dar in acelasi timp fragile, sofisticate, o Maria Tanase in secolul XXI”, ne spune Alin Galatescu.

Fundalul sonor al prezentarii a fost asigurat de Michel Gaubert, DJ parizian, cunoscut pentru colaborarile sale cu nume celebre din moda: Chanel, Karl Lagerfeld, Balenciaga, Dries Van Noten, Sonia Rykiel. Printre cei care au tinut sa fie alaturi de designerul roman s-au numarat Ion Tiriac, fostul ministru de Interne Cristian David, afaceristul Agop Kirmizian si artista Dana Maitec.

Citeste si:  A la mode chez Maison Esthetique

Click aici pentru galeria foto.

In sezonul trecut, Ingrid Vlasov si-a prezentat colectia primavara-vara 2010 in cadrul Saptamanei Modei de la Paris, fiind singurul designer roman prezent la eveniment. Tinutele colectiei au fost inspirate de opera lui Constantin Brancusi: croieli simple, materiale lejere, cromatica neutra si cateva detalii – broderii, dantela – cu trimitere la folclorul romanesc.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.